Hatalmas LCD-fal a Szépművészeti Múzeumban

A világ legnagyobb múzeumi LCD-fala várja a látogatókat a felújított Szépművészeti Múzeumban. A csaknem 300 műtárgy adatait interaktív módon jelenítő falat a Magyar Kultúra Napján adták át a nagyközönségnek. Nézzük, milyen az LCD-fal a Szépművészeti Múzeumban.

LCD-fal a Szépművészeti Múzeumban Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, ami egyben a Himnusz születésnapja is. A kézirat szerint Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását 1823-ban. 

LCD-fal a Szépművészeti Múzeumban

2019. január 22-tól használhatjuk a Szépművészeti Múzeum Márvány csarnokában elhelyezett 15 méter hosszú LCD-falat, amely csaknem 300 műtárgy adatait jeleníti meg interaktív módon.

Az LCD-fal az állandó gyűjtemény különlegesen értékes darabjait mutatja be az egyiptomi Óbirodalom korától a 18. századig. A bemutatott kiállítási tárgyak között festmények, szobrok és egyéb műalkotások is helyet kaptak. Az LCD-fal segít a látogatóknak abban, hogy könnyebben összeállítsák a bejárandó útvonalat, de vagy utólag még egy pillantást vessenek a kedvenceikre. QR-kódok segítségével pedig plusz információkat is letölthetnek az okostelefonjukra.

A Magic Wall néven ismert eszközzel más országok múzeumaiban is találkozhatunk, de a budapesti mind közül a legnagyobb. A 21 kijelzőből összeálló interaktív falat egyszerre akár 30-40 látogató is használhatja. A 70 évig elzárt és a 2018-as újranyitás után pompásan felújított Román Csarnok után a LCD-fal egy újabb ok, amiért érdemes ellátogatni a Szépművészeti Múzeumba.

További olvasnivalók a Szépművészeti Múzeumról

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  

Nézd meg ezeket is!

Te is jártál egy csodálatos helyen és szívesen megosztanád velünk fotóidat, gondolataidat? Várjuk szeretettel!
Csatlakozz a Közel és távol Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos információról, érdekességről!

Iratkozz fel a Közel és távol hírlevélre, hogy minden fontos utazási hír, információ eljusson hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük