Múzeumok Éjszakája 2022 programjai – június 25

Országszerte több száz helyszínen, több ezer eseményt kínál az idei, június 25-ére meghirdetett Múzeumok Éjszakája. Kiemelt tematikával, sok újdonsággal és számos érdekes programmal várják 2022-ben is a látogatókat a múzeumok. Tudd meg, milyen érdekességekkel vár az idén már 20. alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája 2022. június 25-én.

Szolnok Tiszavirág híd

Múzeumok Éjszakája 2022 programja

Hazánk legnagyobb kulturális rendezvénye az idén az “Az újragombolt hagyományok” mentén mintegy 400 intézmény csaknem 2 ezer programjával várja a családokat. A 2022-es programok kiemelt helyszíne Szolnok lesz, a Múzeumok Éjszakája szóvivő tisztet pedig Lőrincz Tamás olimpiai bajnok látja el.

A Múzeumok Éjszakáját – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezik meg hazánkban. A dátuma Szent Iván éjszakájához igazodik. A nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján, 2022. június 25-én rendezik.

Ahogy minden évben, úgy az idén is a Múzeumok Éjszakájának különlegessége, hogy egy belépőjegy megvásárlásával az összes programban részt vevő intézmény látogatható. A könnyed, nyáresti kikapcsolódásra 2017-ben 400 ezren váltottak jegyet.

A Múzeumok Éjszakája részletes programja a rendezvény hivatalos oldalán tekinthető meg.

Amennyiben egy múzeum megjelenik a weboldalon, az résztvevője lesz az idei Múzeumok Éjszakája eseménynek. Előfordulhat, hogy jelenleg még nem, vagy csak részben töltötte fel a programját, de a tartalom minden nap frissül, ezért érdemes újra megpróbálni egy későbbi időpontban. – hívják fel a figyelmet a szervezők.

Kedvcsinálóként ajánlok egy beszámolót a tavalyi Múzeumok éjszakájáról.

A 2021-es Múzeumok Éjszakáján közel 300 kulturális intézmény várta különleges programmal az ünnepelni vágyó tízezreket. Olvasónk épp a közelben nyaralt családjával, így Pápán az Esterházy-kastély színvonalas és érdekes előadásain ismerkedtek meg a csodálatos épület és egykori lakóinak történetével.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük