Életmentő szívműtétért úsznak a gumikacsák Szegeden

2019. szeptember 7-én 14.00-kor már negyedik alkalommal rajtol el 5.000 gumikacsa Szegeden, hogy jótékony cél érdekében célba érjen és életet mentsen. A rendezvényre a XXIII. Nemzetközi Tiszai Fesztivál keretében, annak kiegészítő részeként kerül sor. 

gumikacsák Szegeden

Így versenyeznek a gumikacsák Szegeden

A 2019-es gumikacsa verseny célja 2,5 millió forint összegyűjtése egy életmentő szívműtétre. Az összeg összegyűjtéséhez kacsajegyek megvásárlásával és önkéntesek adományokkal lehet hozzájárulni.

A Kacsaversenyen bárki részt vehet egy vagy több kacsajegy megvásárlásával. A Kacsajegy  egyben adományjegy. Valamennyi Kacsajegy egy egyedi sorszámmal van ellátva, amely sorszám megegyezik a Kacsaversenyben résztvevő valamely kacsán szereplő egyedi sorszámmal. Minden Kacsajegyet váltó személy automatikusan részt vesz a versenyben. Kacsajegyet a rendezvény megvalósítását egyéb módon támogató személyek is kaphatnak, illetve különböző promóciós rendezvényeken, és sorsolás útján is elnyerhető.

A Kacsaverseny időpontja: 2019. szeptember 7., 14.00 óra – 16.00 óra

A kacsajegyekkel megegyezős sorszámú gumikacsákat a Tisza Bertalan híd és a Belvárosi híd közötti szakaszán úsztatják. A versenypálya elején minden szabályszerűen benevezett kacsa egyszerre kerül bedobásra a Tisza folyóba. A kacsák természetes módon, a folyó sodrásával haladnak a versenypálya célvonala felé. A cél felé közeledve a versenypályákat szűkítik.

Az első 150 beérkező kacsa lesz a győztes. A sorszámukkal megegyező kacsajegyek tulajdonosai értékes tárgynyereményben részesülnek.

A kacsaversenyről további információi a Rotary gumikacsaverseny hivatalos oldalán olvasható.

A sors kegyességének és a Minett webáruháznak köszönhetően nekem is van kacsajegyem. Év elején örömmel tudattam, hogy a blogger versenyen 5.000 Ft értékű ajándékutalványt nyertem. Az utalványt teljesen véletlenül a héten váltottam be és legnagyobb meglepetésemre a megrendelt termékeken és az általam választott ajándékon túl egy kacsajegyet is kaptam a Minett webáruháztól.

Mint utólag megtudtam, a Minett – régi nevén az utipoggyasz.hu – is az egyik támogatója a rendezvénynek, így az általuk felajánlott termékeket is megnyerhetik a kacsajegy tulajdonosok, ha olyan szerencsések, hogy a kacsájuk a 1-150 hely egyikén ér célba.

Igazán nagyszerű kezdeményezés egy nemes célért, egy életért. Ússzatok gumikacsák! Ússzatok!

Ha hétvégén Szegeden jársz, ne hagyd ki a Máté Bence világhírű természetfotós kiállítását sem.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük