Szeptember 8-ig látható Máté Bence kiállítása Szegeden

Nyolc állomásos országjáró turné keretében 2019. szeptember 8-ig tekinthető meg Máté Bence  világszínvonalú természetfotó kiállítás Szegeden a Kárász utcában és a Dugonics téren. A csupán 34 éves, de méltán világhírű természetfotós nagyszabású, kültéri természetfotó-kiállítása ingyenesen látogatható.

Máté Bence kiállítása Szegeden

2019-ban nyolc városba indult a fantasztikus turné. Szegeden épp zajlik, öt városban, köztük Budapesten már megvolt a kiállítás a győri és miskolci vendégeskedésre pedig az ősszel kerül sor.

Tavaly nyáron már volt szerencsém látni az idei kiállítás első tesztparavánját szintén Szegeden, a Klauzál téren. Írtam is erről a szegedi programajánlómban.

Máté Bence kiállítása Szegeden

Amikor év elején hallottam az idei nagyszabású kiállításról, tudtam, hogy az idén sem maradok le. A természetfotós tárlat szegedi vendégszereplésének egy hónapos időszakába épp beleesett a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Titanic musical megtekintése.

Mondanom sem kell, az idén sem csalódtam. Fantasztikus, ahogy ez a fiatalember látja és mások számára is láthatóvá teszi a világot fényképezőgépe, kitartása és végtelen türelme segítségével.

Máté Bence kiállítása Szegeden

Máté Bence kiállítása Szegeden

A Csongrád megye születésű fotóművész kiállításának megnyitóját 2019. augusztus 9-én tartották a Dugonics téren hatalmas érdeklődés mellett. Bár eredetileg úgy hirdették, hogy Dr. Jane Goodall antropológus, etológus, nemzetközileg elismert környezetvédő személyesen nyitja meg a kiállítást, végül csak telefonos élő kapcsolásban tolmácsolta gondolatait.

Az egyedülálló szabadtéri kiállításon megvilágított paravánokon tekinthetünk be a világhírű fotós elmúlt 20 évébe. A bemutató célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára.

Az alkonyat után belülről megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek. A tabló egyik oldalán egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven. A másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

Máté Bence kiállítása Szegeden

A kiállítás anyagát maga a szerző, a több nemzetközi díjjal és elismeréssel kitüntetett Máté Bence válogatta.

A kiállítás számokban:

  • 623 db hátulról megvilágított természetfotó,
  • 333 m2 üvegfelület,
  • 70 000 db led lámpa.

A kiállítás 2019. szeptember 08-ig ingyenesen látogatható.

A kiállítás kísérő eseménye a Vértelen vadászat című előadás (2019. augusztus 30. 19:45), amelyen a fotók elkészítésének körülményeit és az utazások során történt kalandokat is megismerheti a közönség. Az előadáson előreváltott jeggyel lehet részt venni.

Minden fotó és A Kiállítás album is megvásárolható a helyszínen.

Máté Bence kiállítása Szegeden

Itt látható még a kiállítás

2019. szeptember 14. 18:45 – 2019. október 06. 23:55  Győr – Széchenyi tér

2019. október 12. 17:50 – 2019 november 03. 23:55 Miskolc – Városház tér

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük