Dublin télen is csodálatosan zöld

A zöld szigetként emlegetett Írország fővárosa, Dublin minden évszakban izgalmas úti cél. Éghajlatának köszönhetően a növények nagy része télen is zöldell. November végén a virágládák benépesülnek az ősz és a tél kedvenceivel, a ciklámenekkel. A ládákba ültetett pálmafák még ekkor is büszkén állnak az útszélén, hogy elbizonytalanítsák az utazót, valóban Észak-Európában jár-e. Olvasónk csodás fotókon mutatta meg, milyen zöld és szeretnivaló Dublin télen is.

Dublin télen

Dublin télen is csodálatosan zöld

Dublinról és a zöldről nekem mindig a márciusi Szent Patrick fesztivál jut eszembe, amikor minden és mindenki zölddé válik. Írország védőszentjének ünnepén zöld ruhát öltenek az emberek és még sör is zöld színt kap.

Az a következő ami beugrik a zöldről az az ország legnagyobb botanikus kertje, ami szintén a fővárosban, Dublinban található.

Juhász Éva olvasónk azonban a városban látott zöldekkel lepett meg bennünket. November végi utazásáról a rengeteg élmény mellett ismét csodálatos fotókkal tért haza és néhány szó kíséretében ezt meg is osztotta velünk.

„Az idei év utoló utazása bezárult egy november végi dublini kirándulással. Azt terveztem, hogy innen már nem tudok képet küldeni Nektek: november vége, Írország, hideg, esős, szeles. És így is volt!

Azonban: minden zöld! Nagyon zöld! Pálmafák az utakon, utcákon (nincs fagy), és a gyep: zöld…nagyon zöld. Küldök néhány képet illusztrációként.” – írta Juhász Éva a csodálatos fotó mellé.

Aki kikapcsolódásra vágyik, aki egy nyugodt, mindig zöld várost akar látni és kulturális élményekkel akar gazdagodni, feltétlenül látogasson el Dublinba akár télen is.

Nagyon köszönjük a fotókat Éva!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük