Dublin botanikus kertje – Ír Nemzeti Botanikus Kert

Az ír főváros, Dublin botanikus kertje méretét tekintve nem tartozik a világ legnagyobbjai közé, ennek ellenére a világ leggazdagabb gyűjteményes kertjei között tartják számon. A Nemzeti Botanikus Kert (National Botanic Gardens – Dublin) meglátogatása az év minden szakában feledhetetlen élményeket ígér. Ráadásul ingyenes!

Dublin botanikus kertje

Dublin botanikus kertje

Írország bővelkedik gyönyörű parkokban és kertekben. Ha igazi növénygazdagságban szeretnénk gyönyörködni, akkor a legjobb választás az ingyenesen látogatható, különleges növénygyűjteményű dublini kert.

A National Botanic Gardens Dublinban, a Finglas Road-on található, a híres Glasnevin Cemetery (Glasnevin-temető) szomszédságában. 200 hektáros területén 20 ezer különféle növényfajt, fajtát és változatot gondoznak és mutatnak be a látogatóknak.

Dublin botanikus kertje

A Nemzeti Botanikus Kert létrehozásának gondolata 1790-ben merült fel először. Az ír parlament egyet is értett a javaslattal, de csak öt évvel később jelölték ki a mai helyét. és kezdődött meg a kialakítása. A botanikus kert 1800 óta érhető el a nagy közönség számára. 

Különleges hangulatot kölcsönöznek a helynek 19. századi viktoriánus stílusban épült üvegházak.

Dublin botanikus kertje

A park a meghatározott nyitvatartási időben ingyenesen látogatható. Nemcsak a parkban tehetünk sétát, az üvegházakban tartott egzotikus növényeket is megtekinthetjük.

Minimális díj ellenében lehetőségünk van vezetett túrán is részt venni. Vasárnap ráadásul a vezetett túra is ingyenesen vehető igénybe. 

További információkat a kert hivatalos oldalán találsz.

Nagyon köszönöm a csodálatos fotókat Krisztina Hegedüs-Krishniának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük