Versmegálló terjeszti a kultúrát a Széll Kálmán téren

Egy különleges, Magyarországon egyedülálló buszmegállóban várakozhatunk a tömegközlekedési járatokra a budapesti Széll Kálmán téren. A Magyar Kultúra Napján, 2023. január 22-én felállított megállón a „Vers – Vidd magaddal, Veled lesz” szlogen olvasható, de ettől sokkal többet tud a versmegálló. Egy gombnyomásra kinyomtat egy kortárs költőtől származó idézetet, amit zsebrevághatunk és bármikor elővehetjük, hogy szebbé tegye a napot. És ezt megteszi azáltal is, hogy a megálló nem ad teret mérhetetlen vásárlásra ösztönző kereskedelmi hirdetéseknek és hamis propagandaüzeneteknek.

Versmegálló a Széll Kálmán téren

Versmegálló a Széll Kálmán téren

„Elkészült a budai versmegálló, ami a II. kerülethez köthető költők néhány sorát nyomtatja ki gombnyomásra a magyar kultúra napja alkalmából
A versmegállóban akár buszra várva, akár a téren áthaladva a II. kerülethez köthető költők néhány sorát nyomtathatják ki, és vihetik magukkal zsebükben, tárcájukban.
Meggyőződésünk, hogy a kultúra akkor válik élővé, ha a miénk lesz, ha olvassuk, ha látjuk, ha teret engedünk neki, és mi magunk is nyitottá válunk az alkotások befogadására.
A II. kerületben hisszük, hogy a kultúra ismerős, megengedő, befogadó, segítő, teremtő, velünk élő, tanító, elérhető. A kultúra semmilyen körülmények között nem lehet távoli, idegen, megmondó, visszautasító vagy lenéző.
Január 22-e a magyar kultúra napja, de a versmegálló már üzemel, ha a Széll Kálmán téren vagy a környéken járnak, érdemes megnézni, és vigyenek magukkal egy néhány soros versrészletet, gondolatot!
Köszönjük a JCDecaux Hungary segítségét a megálló elkészítésében!” – olvasható az örvendetes hír Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester Facebook oldalán, ahonnan a képek is származnak. Köszönet értük!

Bízom benne, hogy a Poket könyv automatákhoz hasonlóan a versmegállók száma is tovább bővül, és nem kell a Széll Kálmán térre utazni ahhoz, hogy a buszmegállók plakát cunamija helyett kultúrát olvashassunk a tömegközlekedési megállókban.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük