Vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete

2023. május 29 és június 4 között tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot. Az ünnepi alkalomra valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálattal, izgalmas kalandtúrákkal és változatos családi programokkal várja a természeti élmények iránt érdeklődőket.

Debrecen Nagyerdő Békás-tó

Magyar Nemzeti Parkok Hete – 2023. május 29 – június 4

Magyarország területének közel 10 %-a áll természtevédelmi oltalom alatt. Nemzeti parkjaink száma tíz, de ezenfelül 39 tájvédelmi körzet és számos természetvédelmi terület vár felfedezésre. Van köztük sűrű erdőkkel borított hegység, virágoktól színes vagy zöldellő dombság, vadregényes folyóvízi ártér, végtelen síkság és páratlan kincseket rejtő karsztvidék.

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2023 rendezvény keretében 2023. május 29 és június 4. között változatos programok várják az érdeklődőket.

A rendezvény megnyitására a balatonfüredi Tagore sétányon, a Balatoni Hal- és Borfesztivál keretében kerül sor május 26-29. között. Itt bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok, ahol átfogó képet kaphatunk hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról. A kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetünk.

A Nemzeti Parki Termék Védjegyes termelők bemutatkozása mellett a fesztivál időszaka alatt a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ, a WWF Magyarország, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Varázslatos Magyarország, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, valamint a Magyar Kertörökség Alapítvány természetvédelmi programját is megismerhetik az érdeklődők.

Május 29. és június 4. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A Nemzeti Parkok Hetének részletes programja az alábbi linken érhető el:

http://magyarnemzetiparkok.hu/wp-content/uploads/vendeg-admin/2023/05/MNPH_programkinalat_2023junius.pdf

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük