Újra itt: Kastélyok Nyitott Hétvégéje 2018

Nehéz elhinni, de hazánkban több száz ódon kastélyt találunk. Jelentős részük még felújításra vár vagy épp azért nem látogatható, mert egyéb célra, pl. szállodaként használják. A borsos kastélyszállodái árakat sajnos nem mindenki tudja kiperkálni. A Kastélyok Nyitott Hétvégéje 2018 programsorozat október 5 és 7 közötti számukra is lehetőséget kínál, hogy bepillantsanak vágyaik palotáiba. 

Luby kastély

Kastélyok Nyitott Hétvégéje 2018

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége Egyesület 2018. október 5 és 7 között ismét megrendezi a Kastélyok Nyitott Hétvégéjét, ahol bárki ingyen felfedezheti tagszállodáit, rendezvényhelyszíneit és múzeumait.

A programban részt vevő kastélyok bármelyikébe 2018. október 5-re szállást foglalók a következő éjszakát ajándékba kapják. Az érkezőket üdvözlő ital és különleges ház- és történelmi bemutató, alkalmi kastélymenü vagy 20% éttermi kedvezmény várja.

A házbemutatókon nem csak a szállóvendégek vehetnek részt, a nyílt napokon akárki betérhet látogatóként és díjtalanul megcsodálhatja az épületeket.

A résztvevő kastélyszállók kényeztető csomagjai igen gazdagok:

  • Kulturális program
  • Speciális családi menü
  • VIP házigazda vagy meglepetés vendég
  • Gyermekprogramok
  • Regionális specialitások kastélyonként
  • Kézműves foglalkozás gyerekeknek (egyéb hagyományőrző programok)
  • Gasztroprogram (pl. rétes készítés)

Forrás és további információ a Kastélyok Nyitott Hétvégéje rendezvény hivatalos oldalán.

Minden legszavazás kicsit szubjektív. Akár szakemberek, akár a nagyközönség voksol egy kategória legjobbjaira, abban óhatatlanul szerepet játszik a szavazók értékítélete, érzelmei, stb. Magyarország legjobb szállodája címet sem lehet egyértelműen odaítélni egy szállodának. Az utóbbi napokban azonban két magyar hotel is egy nemzetközi lista élére és ezzel reflektorfénybe került. Hogy valóban ezek lennének-e Magyarország legjobb szállodái, azt mindenki döntse el saját maga.

Palotából és kastélyból lett Magyarország legjobb szállodája

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük