Palotából és kastélyból lett Magyarország legjobb szállodája

Minden legszavazás kicsit szubjektív. Akár szakemberek, akár a nagyközönség voksol egy kategória legjobbjaira, abban óhatatlanul szerepet játszik a szavazók értékítélete, érzelmei, stb. Magyarország legjobb szállodája címet sem lehet egyértelműen odaítélni egy szállodának. Az utóbbi napokban azonban két magyar hotel is egy nemzetközi lista élére és ezzel reflektorfénybe került. Hogy valóban ezek lennének-e Magyarország legjobb szállodái, azt mindenki döntse el saját maga.

Magyarország legjobb szállodája -Magyarország vezető szállodája:  Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Magyarország legjobb szállodája 2021

Magyarország vezető szállodája

Alig pár hónapja nyílt meg Budapesten a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, már is sikert bezsebelnie egy rangos díjat. Az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél fekvő Klotild-paloták egyike, az egykori Belvárosi kávéház épülete, a déli palota – amit a népnyelv Matild-palotának hív – több évtizetes zárvatartás után 2021 nyarán luxus szállóként újult meg.

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest a World Travel Awards 2021. évi szavazásán nyerte el a „Magyarország vezető szállodája” címet.

Budapest, 2021.10.22. – Idén 28. alkalommal díjazták a világ legjobb turisztikai kiválóságait a World Travel Awards keretében. Október 22-én hirdették ki a szavazás eredményét, amelynek alapján a Budapest szívében idén nyáron megnyílt Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte el a „Magyarország vezető szállodája” (Hungary’s Leading Hotel 2021) címet. Az ikonikus Matild Palota épületében található, a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfóliójába tartozó magyar luxusszálloda már korábban is a világ legjobb új hotelei között szerepelt a brit The Times, a spanyol Condé Nast Traveller vagy például az amerikai Robb Report nemzetközi utazási listáin.

Október 22-én hirdették ki a világ utazási és turisztikai ágazatának legjobbjait a rangos World Travel Awards verseny keretében. A Wall Street Journal által az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett díjátadót 1993 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területén tevékenykedő kiválóságokat feltérképezzék és jutalmazzák, inspirálva ezzel az ágazatban dolgozókat a szolgáltatások és termékek színvonalának folyamatos emelésére. A 28. alkalommal megrendezésre került szavazáson a budapesti Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte el a „Magyarország vezető szállodája” címet. – szólt a hivatalos sajtóközlemény.

Klotild-paloták

Legjobb Európai Kastélyhotel 2021

Alsó-Galga mente legnagyobb településén, Turán a 19. század végén épült a Schossberger-kastély. A 98 helyiségből álló kastélyba a kor összes technikai vívmányát beépítették, pl. étellift, központi fűtés, villanyáram, vízvezeték. Volt angol toalett, minden szinten fürdőszoba, a falak között 30 cm-es légréteg szolgált szigetelésül.

A II. világháború alatt szovjet katonai szállást, majd kórházat rendeztek be az épületben. 1946 és 1973  között általános iskola működött benne, 1958 óta műemléki védettség alatt áll. 1973-ban állami tulajdonban került, aztán 1991-ben privatizálták, majd főleg offshore-tulajdonosok kezében volt. Ebben az időszakban időnként múzeumonként üzemelt és látogatható volt. Jómagam 2014-ben tekintettem meg a lerombolt állapotában is elbűvölő kastélyt.

2016-ban potom pénzért a TRA Real Estates Kft. vásárolta meg, hogy luxus szállodává alakítsák át.

A 2020-ban megnyílt 5 csillagos kastélyszálloda a A BOTANIQ Turai Kastély (BOTANIQ Castle of Tura) nevet viseli.

Nagy büszkeség, hogy újabb nemzetközi turisztikai elismerést kapott a BOTANIQ Turai Kastély. Az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetés „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” díjában részesültünk. – olvasható a hotel Facebook oldalán.

Az International Travel Awards versenyére több mint 3000 nevezés érkezett a világ számos pontjáról, amelyből összesen 500 nevező juthatott tovább a döntőbe. A szakmai zsűri végül 200 indulót jutalmazott díjjal az egyes kategóriákban.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük