Sissi királyné feketén-fehéren – kiállítás Szegeden

Sissi királyné feketén-fehéren címet kapta a szegedi Móra Ferenc Múzeum 2021. december 31-ig látható kiállítása. A tárlat a magyarok kedvenc királynéjának, Erzsébet királynénak állít emléket, bemutatva mindennapjait, életének legfontosabb eseményeit, szereplőit és halálának körülményeit.

Sissi királyné feketén-fehéren

Sissi királyné feketén-fehéren

A szegedi Móra Ferenc Múzeumban a Sissi kiállítás még 2021. december 31. látogatható. Az örök kedvenc Sissi a múzeum nagy termében található, ahol végig kísérhetjük életútját. Fotók, festmények, kis szobrok, használati tárgyai, hajtincse, ruhái azt hiszem mindenkit elkápráztat itt a kiállításon. – ajánlotta figyelmünkbe a kiállítást Kiriné Magdolna, akiktől a bejegyzésben található fotók és a beszámoló származik.

A legendák szerint ruháját édesanyja varrta és választotta ki. Férjhez menetele után az anyósa volt a kiválasztó. Látható a zsebkendője, a legyezője is, amely brüsszeli csipkéből és halcsontokból készült. A kiállításon megtekinthető a halála napján viselt ruhaderék (ruha felső).

A fia halála után elsősorban fehér és fekete ruhát viselt.

Sissi királyné feketén-fehéren

Lovagláshoz használt dámanyereg. Kedvenc időtöltése, sportja betegségéig a lovaglás volt. A festményen vadászatra készülődnek. Balról a 3. személy Sissi, fekete ruhában és kalapban.

Sissi királyné feketén-fehéren

A karosszék többi darabja a Gödöllői Királyi Kastélyban van kiállítva.

Sisi fésülködő asztalán talált helyet a hajtincse, kicsi kör alakú szelencében. Hajfonata dús, gesztenyebarna színű, mely a bokájáig ért. Hajfonatának ápolására, gondozására, csillogására, szépségére sok időt töltött, a titkot soha nem árulta el.

Sisi , Erzsébet királynő szegedi szobra a Stefánia parkban.

Nyitvatartási és egyéb információkat a múzeum oldalán találsz.

Nagyon köszönjük a beszámolót Kiriné Magdolnának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük