Miramare-kastély parkja

Az olasz tengerparton ékeskedő Miramare-kastély meglátogatása önmagában is nagy élmény, de érdemes időt szakítani a palotát körülölelő park meglátogatására is. Az olasz stílusú, 22 hektáros kert szabadon látogatható, amelyben az egész világból összegyűjtött növényfélék – beleértve egészen ritka fajokat is – , bájos szobrok és szökőkutak között sétálhatunk. Ha pedig elfáradtunk, megpihenhetünk egy padon vagy felfrissülhetünk a kávézóban.

Miremare-kastély parkja

Miramare-kastély parkja

A park kialakítása nem kis kihívás volt a sivár, sziklás területen. A 22 hektáros terület parkosításában a kastély építtetője, Habsburg Miksa folyamatosan részt vett. Mexikóba költözése után is rajta tartotta a szemét és számos fafajtát küldött szeretett parkjába.

Miremare-kastély parkja

1856 tavaszán először is hatalmas mennyiségű talajt hoztak ide Stájerországból és Karintiából. Az első fa- és cserje csemetéket Lombardia-Veneto régióból szállították ide. Később szerezték be az Európán kívüli területek növényeit.

A kertben a fák füves terekkel váltakozva, kanyargós ösvényekkel, pavilonokkel és tavakkal idézik egy angol tájkert romantikáját.

Miremare-kastély parkja

A kávézó előtt és a kikötői virágágyásoknál olasz sítlusú kert elemei díszítenek.

A park szobrait a berlini Moritz Geiss cég készítette. Két tavacska – egyik a hattyúknak, másik a lótuszvirágoknak – is helyet kapott a parkban.

Miremare-kastély parkja

Több melléképület is találunk. A kis kápolnában őrzik Miksa kedvenc hajója – amivel Mexikóba is indult -, a „Novara” maradványaiból faragott keresztet is.

A helyreállított istálló első emeletén eredeti dekorációja tekinthető meg, a földszintjén pedig időszakos kiállításokat tartanak.

A Miramare-kastély parkja belépőjegy nélkül, szabadon látogatható.

Miramare-kastély videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük