Tisza-tavi kalandtérkép segíti az 50 éves Tisza-tó felfedezését

Az idén 50 éves Tisza-tó felfedezése sosem volt még annyira egyszerű, mint napjainkban. A harmadik alkolommal kiadott, és aktualizált Tisza-tavi kalandtérkép 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, bisztrót, kilátót és látogatóközpontot mutat meg hazánk legnagyobb mesterséges tavának környékéről. A kiadvány ingyenesen elérhető a Tourinform irodákban és a Tisza-tó környéki szolgáltatóknál. Az informatív térkép online is megtekinthető és letölthető, így már az utazás megtervezésénél is hasznos segítség lehet.

Tisza-tó

Ingyenes Tisza-tavi kalandtérkép a legfontosabb információkkal

Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, a Tisza-tó mindössze ötven éves. Víztározónak készült, de valódi tó vált belőle az utóbbi évtizedek alatt. Kiváló természeti adottságainak, kialakult ökológiájának köszönhetően családi kikapcsolódások ideális helyszíne. A víz több mint 50 halfaj otthona, környékén 200 madárfaj él. Vadvízi világa gyalog, kerékpárral, lóháton és csónakkal is bejárható, a belföldi kerékpáros- és víziturizmus egyik legfontosabb központja.

A Tisza-tó a szintén idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park negyedik bemutató területe, ezzel együtt 1999 óta az UNESCO Világörökség része.

A 127 km² területen felváltva találunk a nyílt vízfelületeket, szigeteket, holtágakat és csatornákat. Hossza 27 km, 43 km²-nyi sziget található benne, az átlagos mélysége 1,3 méter, legmélyebb pontján 17 méter.

Magyarország második legnagyobb összefüggő vízfelületének felfedezését idén az Aktív Magyarország által megújított, harmadik alkalommal kiadott Tisza-tavi Kalandtérkép segíti. Az ingyenes kiadvány 47 ezer példányban készült, és elérhető a Tisza-tó környéki szolgáltatóknál, az I love Tisza-tó magazinban, a Tourinform irodákban.

A térképről megtudhatjuk, milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a strandokon és kikötőkben. Kiderül belőle, hol tudunk kerékpárt, kenut, SUP-ot bérelni, csónaktúrára befizetni. Információkat ad a bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetési lehetőségekről is. Megmutatja az akadálymentes és kutyabarát helyeket is.

A Tisza-tavi kalandtérkép mindemellett online is megtekinthető és letölthető az aktivmagyarorszag.hu oldaláról, így már az utazás, nyaralás tervezését is jelentősen megkönnyíti.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük