Ennyire gyönyörű a virágos Veszprém

Veszprém, a királynék városa csodálatos környezetben, a Séd patakot övező dombokon és völgyekben terül el. Az ezeréves megyeszékhely ódon, macskaköves utcácskái minden évszakban romantikus sétára csábítanak. A műemlék épületek mellett érdemes néhány pillantást vetni a csodálats virágokra is. A virágos Veszprém méltó módon készül a 2023-as Európa kulturális fővárosa rendezvénysorozatra.

virágos Veszprém

Ennyire gyönyörű a virágos Veszprém

Veszprém városát nemcsak a 2023-as rendezvényre készülve csínosították ki és virágozták fel. Évek óta részt vesznek az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében.

2018-ban város kategóriában Veszprém arany minősítést, falu kategóriában Lajoskomárom ezüst minősítést nyert el. Ezen felül Veszprém még „Elnöki különdíjban” is részesült.

 

A környezetszépítő verseny díjkiosztó gáláját az írországi Tullamore-ban tartották, ahova Európa kilenc országának több mint háromszáz településéről érkeztek nevezések.

A verseny minden évben komoly kihívás a résztvevőknek, hiszen követelményrendszerében a virágosítás mellett nagy hangsúllyal szerepelnek a környezetvédelem, az ökológia, a környezettudatos oktatás, a természeti- és épített örökség megőrzése, a korszerű hulladék- és energiagazdálkodás, valamint a tájvédelem szempontjai is. A zsűritagok emellett kiemelt figyelmet fordítanak a település tisztaságára, rendezettségére, falfirka-mentességére.

Az Entente Florale Europe több, mint verseny: kampány az európai közös környezeti és kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért az európai összetartozás jegyében.

A verseny egyedülálló programja kontinensünkön évente több millió embert mozgósít, és több tízezer település között teremt kapcsolatot a harmonikus, élhető települési környezet kialakítása és megóvása érdekében.

A versenyben több magyar települést is díjaztak már, így elismerést kapott pédául Balatongyörök, Siófok, Mosonmagyaróvár, Kaposvár, Zebegény

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük