Így éled a természet az Adrián – Losinj-szigeti tavasz videón

Vannak helyek, ahova sokan szívesen elköltöznének. A horvátországi Losinj-sziget nem véletlenül éllovas ezen a listán. A monarchia korbeli palotáktól ékes gyógyhelyen a természet legalább egy hónappal előrébb jár, mint nálunk. Nézd meg videón, milyen csodálatos a Losinj-szigeti tavasz!

Losinj-szigeti tavasz

Losinj-szigeti tavasz, tavasz a turizmusból élő gyógyhelyen

„Lošinj horvát sziget az Adria északi részén, a Kvarner-öböl szélén. Területe 75 km², partvonala 112 km, lakossága kb. 9000 fő. Az északi részén 5 km széles, Mali Lošinjnál viszont csak 250 m széles. Legmagasabb pontja a Televrin, 588 méter. A sziget klímája enyhe mediterrán, a növényzetére a szubtrópusi örökzöld a jellemző. Sokszínű növényvilágából 230 gyógynövény és 80 egzotikus, melyek nagy részét betelepítették. Vizeiben 95 halfajta él. Egy delfinrezervátum is működik a szigeten.

Nyári átlaghőmérséklete 24 fok. Klímája miatt gyógyhelynek számít, allergiások számára ideális. Legfontosabb megélhetési forrása a turizmus, ezen kívül halászattal és olajbogyó-termesztéssel is foglalkoznak. Legnépesebb települése Mali Lošinj.

Cres sziget és Lošinj-sziget eredetileg egy sziget volt, de egy csatornával szétválasztották.

Lošinj legfontosabb városa a 6. században alapított Mali Lošinj. A sziget leghíresebb – mintegy 30 km hosszú – strandja a Cikat-öbölben, Mali Lošinjtól délre található.

Lošinjt legkönnyebben a Cres szigeti Osori forgóhídon keresztül lehet megközelíteni. A sziget közkedvelt a horvát és olasz turisták körében. – olvasható a wikipédiában.

Losinj-sziget

Losinj-sziget, az Adria kis ékszerdoboza, az éledező természetnek köszönhetően egyre színesebb és illatosabb. A február végi és március elejei fotók tanúsága szerint a természet legalább egy hónappal előrébb jár, mint nálunk. A tavasz fuvallata azonban hamarosan már hozzánk is elér. De addig is gyönyörködjünk a csodás Losinj szépségeiben!

Losinj-sziget

Nagyon köszönöm Gabriellának a csodás fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük