Cambridge, az egyeteméről híres kisváros

Az egyeteméről világhíres Cambridge lakósainak száma alig több, mint 100 ezer és ebben már a 22 ezer diák is szerepel. Az állami tulajdonú tudományegyetem az Egyesült Királyságban a második, világviszonylatban pedig a harmadik legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézmény.

Cambridge

Fogadd el Szelle Edit olvasónk meghívását és nézd meg milyen csodás ez a kisváros.

Cambridge Anglia egyik legszebb és legfontosabb városa. Tele mesebeli épületekkel és érdemes megemlíteni Szeged a testvérvárosa. A leghíresebb egyetemek kollégiumok itt vannak. Lehet gondolázni és igazi bicajos város, csak ajánlani tudom. A belváros csodás tele kollégiumokkal, iskolákkal, csodás régi épületekkel.

Cambridge

Cambridge

Cambridge

„A Cambridge -i Egyetemet 1209-ben alapították. [4] Az egyetem épületei közé tartozik a King’s College Chapel , a Cavendish Laboratory és a Cambridge University Library , amely a világ egyik legnagyobb kötelespéldány-könyvtára. A város látképét számos főiskolai épület uralja, a Szűzanya és az Angol Mártírok templomának tornya , valamint az Addenbrooke’s Hospital kéménye . Az Anglia Ruskin Egyetemnek , amely a Cambridge School of Artból és a Cambridgeshire College of Arts and Technology-ból fejlődött ki, szintén a városban van a fő campusa.” – olvashtaó a wikipédiában.

Cambridge

Cambridge

Fantasztikus hely mi is voltunk már esőbe is és karácsonykor is, akkor is csodás. Ma egy hárfán játszó férfi volt a collage-ok mögött egy sikátorban, fantasztikus hangja volt. A művészeket is megihleti ez a város, mindig vannak zenészek. A belvárosi piac is csodás imádjuk.”

Cambridge

Cambridge

Cambridge

Cambridge

Cambridge

Cambridge

Nagyon köszönöm Editnek a csodálatos sétát!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Kovács Gyuláné szerint:

    Cambridge számomra olyan volt ,mint egy meseváros.Az elmúlt évben volt szerencsém ott időzni unokám genetikus doktorrá avatásán.Ugy éreztem, mintha a multban járnék ,két-három századdal visszamentem az időben. Köszönöm a képeket Editnek, nagyon jó volt emlékezni.

    • Közel és távol szerint:

      Köszi szépen, hogy megosztottad velünk a gondolataid! Örülök, hogy sikert feléleszteni a kellemes emlékeket! Nagy Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük