Újra személyes részvétellel vár az Idegenvezetők Világnapja 2022

A 2021-es kanapétúrák helyett ismét személyes részvétellel rendezi meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az Idegenvezetői Világnap budapesti eseményeit. Az Idegenvezetők Világnapja 2022. február 24-27 között változatos programokkal, buszos városnézésekkel, a világörökségi helyszíneket bemutató gyalogos sétákkal ünneplik a szakma napját.

Idegenvezetők Világnapja 2022

1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az Idegenvezetők Világnapja. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot.

Budapesten 1991 óta buszos városnézésekkel, a világörökségi helyszíneket bemutató gyalogos sétákkal ünneplik a szakma napját. 2003-ban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és idegenvezetői vették át a világnap fővárosi programsorozatának szervezését. Azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitják meg a turisztikai szezont.

A rendezvény célja, felkelteni a helyi lakosság, a városvezetők, a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. Elkötelezettek abban, hogy munkatapasztalataik megfogalmazásával segítsék az országimázs-teremtésért felelős turisztikai, politikai döntéshozók munkáját.

Idegenvezetők Világnapja 2022 programjai

2022-ben a BKIK „Újra nyitva Budapest” programjával összhangban szeretnék felhívni a vidéki utazók figyelmét a főváros szépségére, turisztikai értékeire és izgalmas program lehetőségeire. Céljuk, hogy Budapestre vonzzák a belföldi turizmus egy részét, ezzel is segítve az elmúlt időszaki viszontagságai miatt még mindig nehéz helyzetben lévő budapesti turisztikai és vendéglátóipari vállalkozások helyzetét.

Az idegenvezetők buszos és hajós városnézésekkel, sétákkal és az 1-es villamoson történő idegenvezetéssel mutatják be tudásukat az érdeklődőknek.

A rendezvény programja jelenleg szervezés alatt áll. A részvétel a programok nagy többségén ingyenes, de regisztrációköteles.

Jelentkezés és további információk a BKIK hivatalos oldalán.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük