Fantasztikus Gran Canaria – videó

Gran Canaria (spanyolul „Nagy Kanári-sziget”) a Kanári-szigetek névadó tagja. A  Spanyolországhoz tartozó, Afrika partjaitól csupán 200-300 km-re az Atlanti-óceánban fekvő, csaknem kör alakú sziget 1532 km²-en terül el. A különleges mikroklímájú terület rengeteg különleges növénynek ad otthont. 

gran canaria

Gran Canaria

A Kanári-szigetek (spanyolul (Islas) Canarias) Spanyolország legdélebbi autonóm közössége. Hét nagyobb és több kisebb sziget 7500 km2 területével és 1,6 millió lakosával igen kedvelt úti cél. A turisztikai paradicsom két tartományra oszlik. Las Palmas tartományhoz tartozik Lanzarote, Gran Canaria és Fuerteventura szigete, míg Santa Cruz de Tenerife tartományt Tenerife, La Palma, Gomera és El Hierro alkotja.

Közepén az 1949 méteres Pico de las Nieves vulkán magasodik, a szigetet déli és éjszaki részre ketté osztó Tejeda-hegység legmagasabb tagjaként.

A sziget nagyon változatos. Északi részét a csapadékos éghajlat miatt buja növényzet és szőlő-, banán- vagy dohányültetvények jellemzik. Középső része kopár „holdbéli táj”, déli partja pedig száraz, szinte sivatagos.

Neve ellenére nem a szigetcsoport legnagyobbja, Tenerife és Fuerteventura is megelőzi. Gazdasági, politikai és turisztikai jelentőségét tekintve viszont az első. Bár csak 838 ezeren lakják, közel 3,2 millió turistát fogadnak évente köszönhetően annak is, hogy az év 365 napjából 320-ban süt a nap.

Az biztos, hogy én már most azonnal indulnék. De az alábbi videó minden bizonnyal a te kedved is meghozza.

Fantasztikus Gran Canaria – videó

Nézd meg a Kanári-szigetek különleges növényit is!

Kanári-szigetek növényvilága

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük