Gran Canaria növényvilága télen is pompázatos

A Kanári-szigetek az a hely, ahova minden évszakban érdemes ellátogatni. A levegő hőmérséklete egész évben 15 és 25°C között mozog. Nincs esős évszak, decemberben és januárban esik egy kicsit gyakrabban. Gran Canaria növényvilága télen is pont olyan álomszép, mint legszebb nyári emlékeinkben.

Gran Canaria növényvilága télen

Gran Canaria növényvilága télen

A Kanári-szigetek májusi növényvilága és Gran Canaria botanikus kertje után most a tél szépségét is megcsodálhatjuk. 

Seregi Ildikó világjáró olvasónk a téli Gran Canariat hozta el, hogy jobban elviseljük a hazai szürke napokat.

“Január végét Gran Canaria szigetén töltöttem, s ha már ott jártam, akkor nem hagyhattam ki a fővárostól, Las Palmastól 7 km-re fekvő botanikus kertet, illetve a sziget nyugati részén található kaktuszkertet sem.

 

Mindkettő csodás látvány volt, növénybarátként több száz fotót készítettem

 

 

A Kaktuszkert a világ legnagyobb kaktuszgyűjteményeként hirdeti magát és tény, hogy hatalmas a felhozatal. Viszont nekem kicsit elhanyagoltnak tűnt a kert számos része. Külön érdekesség volt ám, hogy a büfében meg lehetett kóstolni a piros kaktusztermésből készült turmixot, ami finom, különleges ízű, bár az ára kicsit borsos.

 

Növénykedvelőknek igazi paradicsom az a sziget, hiszen a szebbnél szebb példányok nem csak a botanikus kertekben láthatóak, hanem mindenhol szemünk elé bukkannak – északon a zöld, esősebb éghajlatot igénylők, délen pedig a félsivatagos klímát kedvelők.

 

Mindemellett külön említésre méltóak az előkerteket díszítő hibiszkuszok és bougainvilleák, aminek látványával nem lehet betelni.”

Nagyon köszönöm a fantasztikus beszámolót és fotókat Seregi Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük