Szicíliai balkonok mikuláskor

Nem irigylem azokat, akik tőlünk délebbre élnek. Szerintem nem lehet egyszerű a decemberi plusz fokokban a karácsonyra hangolódni. Bár, ahogy tapasztalom, a világ minden pontján megtalálják a módját, hogy egyedivé varázsolják az ünnepvárás napjait. A szicíliai balkonok mikuláskor is virágoktól roskadoznak. Csodáld meg ezeket a csodálatos olvasói fotókon!

Szicíliai balkonok mikuláskor

Szicíliai balkonok mikuláskor

Az Olaszországhoz tartozó Szicília a Földközi-tenger legnagyobb, illetve Európa hetedik legnagyobb szigete. A kicsit kisebb, mint harmad magyarországnyi területen közel 5 millióan élnek.

A rövid és enyhe tél igen kedvez a növényeknek. A durumbúza mellett ma elismert termékei az olívabogyó és a bor. A szigeten parafaerdőket is találhatunk. Az olajbogyó, szőlő, mandula, pisztácia és gránátalma az ókorban kerültek a szigetre, feltehetően a Közel-Keletről. Megtalálható még a datolyapálma, szentjánoskenyérfa, szeder, cserszömörce, citrom, keserű narancs is, ezek a növények is keletről érkeztek.

Egyik kedves olvasónk, Juhász Éva szicíliai utazásáról küldött nekünk képes beszámolót, elsősorban szicília virágos erkélyeire koncentrálva.

Imádom a szép erkélyeket. A múlt héten jártunk a szigeten, 18-19 fok között volt a hőmérséklet, és nagyon sütött a nap.

Szicíliai balkonok mikuláskor

Nagyon készülődnek a karácsonyra, mindenhol mikulásvirágok és ciklámenek vannak kint. Az utcán és az erkélyeken is. És ott is maradnak, senkinek nem jut eszébe elcsenni őket.

A levegő március végi illatú és hőmérsékletű, nagyot szippantottunk belőle a repülőgépbe beszállás előtt.

Nagyon köszönjük Juhász Évának, hogy a balkonokon keresztül kicsit bepillanthattunk Szicília karácsony előtti hangulatába!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük