Élő cseresznyevirágzás-séta Kiotóban

Gondoltad volna, hogy valaha is lehetőséged lesz részt venni egy cseresznyevirágzás-sétán a kiotói császári palota parkjában? Ráadásul mindezt COVID-19 korlátozások idején? Persze csak virtuálisan, a képernyőn keresztül, de azt hiszem, így is feledhetetlen lesz az élmény. Csütörtökön csodáld meg élőben, milyen a cseresznyevirágzás-séta Kiotóban!

Cseresznyevirágzás-séta

Cseresznyevirágzás Japánban

A fehér és rózsaszín apró virágú cseresznyefák (Sakura) rügyfakadása fontos esemény Japánban. A sakura az ország nemzeti szimbóluma, sok művészeti alkotás témája, rengeteg verset és dalt ihletet. A fák virágba borulását, és vele a tavasz megérkezését több napon át tartó ünnepségsorozattal, a Hanamival köszöntik.

A fesztivál ideje alatt az emberek családostul, kollégákkal, étellel-itallal megrakott kosarakkal vonulnak ki a cseresznyefák alá. Leterítenek egy pokrócot, és élvezik a napsugarait, a tavaszt. Esznek, isznak, tréfálkoznak, énekelnek, táncolnak.

A Kiotói mindennapok Facebook oldal most a Japántól távol élőket is szeretné megajándékozni a cseresznyevirágok alatti séta élményével, ezért ingyenesen elérhető online eseményt indított.

Élő Cseresznyevirágzás-séta Kiotóban

Sétáljatok velünk online ÉLŐ videón keresztül a virágzó cseresznyefák alatt. A kiotói császári palota parkjából jelentkezünk az ÉLŐ sétával. A japán cseresznyevirágzás igazán különleges időszak, tartsatok velünk ebben a japán élményben.
Regisztráció nem szükséges, a részvétel ingyenes, az adás itt, a Kiotói mindennapok oldalon fog elindulni március 18-án (csütörtök) reggel 8:30-tól.
(Ha bejelölöd, hogy jössz vagy érdekel, automatikus értesítést kapsz, amikor indul a séta.)
A felvétel utólag is visszanézhető lesz. 

Időpont: 2021. március 18., csütörtök, 8:30 UTC+01
 

Az online eseményt az alábbi linken éred el:

https://www.facebook.com/events/206019977935333/

Ha lemaradtál az élő közvetítésről, akkor itt utólag is megnézheted.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük