Dél-Tirol tavaszi virágpompája

Az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirol Európa egyik legnépszerűbb idegenforgalmi régiója. Egyszerre élvezhető itt a háromezres hegycsúcsok alpesi levegője és buja mediterrán növények szívmelengető látványa. Dél-Tirol tavaszi virágpompáját most az internet előtt ülve is megcsodálhatod.

Dél-Tirol tavaszi virágpompája

Dél-Tirol tavaszi virágpompája

A mai bejegyzésem apropóját olvasónk által küldött gyönyörű fotók adták. Az én örökké utazás után sóvárgó lelkemnek nagyon jót tett a látvány, így örömmel teszem közzé, remélve, hogy sokan értékelik ezt a sok szépséget.

Dél-Tirol Európa népszerűsége talán abban rejlik, hogy észak és dél határán, a germán és a latin kultúra választóvonalán fekszik. Minden kultúrából kihozta és megtartotta a legjobbat. Igaz ez a gasztronómiájára is, a legjobb olasz és német-osztrák hagyományok ötvöződnek a konyhában.

Dél-Tirol tavaszi virágpompája

Dél-Tirol Olaszország legészakibb régiója, ma Bolzano megyeként ismert. 1918-ig Ausztriához tartozott. Tirol déli részét az I. világháború után a győztesek oldalán álló Olaszország kapta. Lakóinak háromnegyede mai is német anyanyelvű.

Dél-Tirol látnivalói

Dél-Tirolban a természeti értékeket és az aktív pihenést keresők épp úgy megtalálják számításukat, mint a kultúra szerelmesei. A minden évszakban kellemes klíma, a rengeteg, változatos program miatt a családi pihenésekhez is ideális. A Dolomitokat és Dél-Tirol összes hegységét a világ egyik legszínvonalasabb idegenforgalmi infrastruktúrája jellemzi. Télen első osztályú síterepek, tavasztól őszig gyalogos és kerékpáros turistautak csábítanak felfedezésre.

Bolzano megye fővárosa, a 100 000 lakosú, nagyvárosias Bolzano (Bozen). Hangulatos, középkori jellegű óvárosán túl itt található a régió leghíresebb látnivalója Ötzi, az 5300 éves jégember. A Dél-tiroli Régészeti Múzeum speciális hűtőkamrájában nyugszik a tökéletesen konzerválódott kőkorszaki vadász teste.

A második legnagyobb város Meran (Merano) gótikus és reneszánsz stílusú polgárházakkal teli óvárosa és elképesztően szép fekvése miatt kedvelt. Monarchiabeli békeidőket idéző folyóparti promenádja és gyógyfürdőkomplexuma napjainkban is népszerű. Meran mellett található Dél-Tirol legnépszerűbb látnivalója a Trauttmansdorff-kastély kertje.

A kis, középkori jellegű városok közül Brixen, az egykori püspöki székhely, valamint Bruneck és Sterzing érdemes felkeresésre.

Dél-Tirol tavaszi virágpompája

Dél-Tirol óriási népszerűsége a hatalmas tömegben és a szolgáltatások borsos árában is megnyilvánul.

Nagyon köszönöm a gyönyörű fotókat Seer Noéminek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük