4 hasznos applikáció túrázáshoz

A természetjárás, túrázás során a természet sok olyan lényével is találkozhatunk, amelyeket nem ismerünk. Jól jön ilyenkor, ha a zsebünkben ott lapul pár hasznos appot tartalmazó okostelefon. Itt van rögtön négy hasznos alkalmazás, mobiltelefonos applikáció túrázáshoz, amivel izgalmasabb lehet a frissítő séta, a hétvégi túra.

4 hasznos applikáció túrázáshoz

A túrázásra is érdemes felkészülten elindulni. Az szerintem alap, hogy felelős ökoturistaként  – a Magyar Turizmus Zrt. tanácsait követve – járjuk a természetet. Ha szerettek túrázni és a szabadban kirándulni, akkor az alábbi alkalmazások is tetszeni fognak.

Természetjáró applikáció

A természetjáró applikáció a legjobb út a kalandok felé. A túrázók hasznos “alapkönyvét”, amiből mindent megtudhatunk a hazai tájak felfedezése közben, már részletesen bemutattam, így erről csak annyit mondok: erősen ajánlom.

Milyen madár ez?

Madárhatározó alkalmazás ingyenes és praktikus. Segít meghatározni, hogy milyen típusú  madarakat láttatok a barangolás alatt. Alak, élőhely és szín szerint keresés is segít a kisebb-nagyobb szárnyasok azonosításában.

Az első magyarországi madárhatározót a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közösen hozta létre. A határozó a hazánkban előforduló közel 157 leggyakoribb madárfaj beazonosításához nyújt segítséget.

Kétéltűek és hüllők

Hasonlóan a madárhatározóhoz, kétéltűekről is készült már applikáció a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület fejlesztésében. A hazánkban előforduló összes kétéltű vagy hüllő megtalálható benne. A találatok szűkítésében segít az alak, élőhely és szín szerinti keresés.

Virágok és más növények

A PlantNet növényhatározóval fotó alapján azonosíthatjuk be az adott virágot, fát vagy bokrot, bármilyen növényt, amire éppen kíváncsiak vagyunk.

Ha pedig kifejezetten csak virágokról szeretnétek többet megtudni, akkor Mi féle virág is ez? app a nyerő. Az alkalmazás a virág színének, élőhelyének és szirmok számának a meghatározásával segít leszűkíteni a kört.

Fa-lexikon és határozó részletes leírást és képeket tartalmaz az országban és a környéken élő fa- és cserjefajokról. A többszempontú keresőrendszer segítségével – a megfigyelhető és felismerhető tulajdonságok alapján – bárki számára könnyen azonosíthatók az egyes fajok.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük