Természetjáró applikáció – a legjobb út a kalandok felé

Életünk egyre fontosabb szereplői a mobil applikációk. Szinte nincs olyan téma, amelyben ne találnánk telefonra letölthető programokat. A természetjáró applikáció a túrázók hasznos „alapkönyve”, amiből mindent megtudhatunk a hazai tájak felfedezése közben.

Alcsúti Arborétum - Természetjáró applikáció

Természetjáró applikáció

Lakatár Mari olvasónk hívta fel a figyelmemet a kitűnő applikációra. Az az igazság, hogy én magam még nem próbáltam ki, de gondoltam, mielőbb megosztom, hogy a szép tavaszi időben minél többen megismerhessék és kipróbálhassák.

Az applikációra vonatkozó információkat az applikáció ismertetőjéből idézem.

Természetjáró applikáció funkciói

„Magyarország online, interaktív térképes útikönyve gyalogtúrázóknak, kerékpárosoknak és vízitúrázóknak, beépített túratervezővel, valamint több száz előre elkészített túraajánlattal és ezernyi látnivalóval, amelyek mindegyikéhez részletes ismertető és számos fénykép tartozik.

 • Egyszerű túratervezés az interaktív, nagyítható, az összes jelzett turistautat mutató térképen, a hossz, a várható időtartam és a szintprofil azonnali áttekintésével, terepi navigációval és offline letöltéssel, hogy térerő nélkül se térj le a nyomvonalról.
 • Útvonalrögzítési lehetőség fotók és érdekes pontok felvételével.
 • Listák készítése a kedvenceidből, és a saját tartalmaid szinkronizálása a számítógép és a mobil eszközök között az ingyenes regisztráción keresztül: válaszd ki vagy tervezd meg a túrádat nagy képernyőn, navigálj a terepen mobillal!
 • Több száz ajánlott túra nehézség, távolság és hossz szerint szűrhetően gyalogtúrázóknak, kerékpárosoknak és vízitúrázóknak, rengeteg praktikus adattal, a természetföldrajzi és kulturális háttérrel, az útba eső látnivalókkal, minőségi fényképekkel és a megközelítésre vonatkozó információkkal.
 • Ezernyi ajánlott látnivaló országszerte, köztük épített kilátók, természetes kilátópontok, kisvasutak, várak és múzeumok, mindegyikről részletes ismertetővel, minőségi fényképekkel és megközelítési információkkal.
 • Az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra teljes útvonala a hivatalos nyomvonallal, szakaszolással, a látnivalókkal, szállásokkal és pecsételőhelyekkel.
 • Időjárás-előrejelzés a választott területre vonatkozóan.
 • Hasznos beépített eszközök: magasságmérő, csúcskereső, iránytű, dőlésszögmérő, QR-kód olvasó.
 • Telefonos segélyhívás közvetlenül az appból, az aktuális pozíciód kijelzésével.
 • Közösségi szolgáltatások: a tartalmak értékelése, kommentelése, megosztása a barátaiddal.
 • Túraszervezés: már előre elküldheted a társaidnak a tervezett túrát, hogy ők is lássák, merre mentek.
  A számtalan szolgáltatásra és szállásra kedvezményt biztosító TEKA (Természetjáró) kártya elfogadóhelyek teljes listája.”

Számomra elég meggyőző.

zarándokok a Szent Jakab-úton

Természetjáró applikáció letöltése

Az applikáció a Google Play-ből az alábbi oldalról tölthető le:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outdooractive.mtsz&hl=hu&pli=1

Az applikáció letölthetősége az Apple Store-ban:

https://apps.apple.com/us/app/term%C3%A9szetj%C3%A1r%C3%B3-a-t%C3%BAratervez%C5%91/id1428702370?l=hu

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük