Új védjegyet kapott a hollóházi porcelán – videó

Az 1777-ben alapított hollóházi porcelán évek óta tagja a Hungarikumok gyűjteményének. Folyamatosan változik kollekciójuk, 2021 januárjától pedig új védjegyet is kaptak a termékek. Most egy videóban is megismerheted a porcelánmanufaktúra és a híres porcelán történetetét.

 

Hollóházi porcelán új korszaka és védjegye

Hollóházáról és a porcelánról már írtam egy előzőbejegyzésemben. Mostani írásomat a manufaktúra újdonságainak szentelem, elsőkézből, a hivatalos facebook oldalukról.

„Hollóháza új korszaka

Hagyományok
Az 1777-ben alapított manufaktúránkban gyártottunk üveget, rendkívüli fehérségű kőedényt, amelyből egy gyönyörű majolika még az 1900-as párizsi világkiállításra is eljutott. 1955-től pedig hozzáláttunk a finom porcelán gyártásához is.
Hagyományosan minden korszaknak megvolt a saját védjegye, ezért is pontosan megállapítható, hogy mely tárgy mely korszakban készült.
És most? Mi következik? S miért?
A porcelán maga a természet
A 21. század arról szól, hogy képesek leszünk-e újra harmóniában élni a természettel vagy hagyjuk eluralkodni a műanyagot, a hulladékot, hogy eldobhatók leszünk-e magunk is, vagy inkább gyermekeinkre, unokáinkra figyelünk?
Mi ez utóbbit választjuk.
A porcelán maga a természet.
Földből, azaz kaolinból, földpátból, kvarcból és persze vízből áll, melyet a levegőt igénylő tűzben égetünk. S amelyből az emberi kreativitás alkot harmóniát.
Csupa természetes anyag, csupa természetesség.
Frissé a Hollóházán a patakvíz varázsolja abban a környezetben, amely talán a világon is egyedülállóvá teszi a Hollóházi Porcelánmanufaktúrát.
A természetesség korszaka – minden otthonban
Amikor új, 2021-től érvényes védjegyünket terveztük, kerestük hagyományainkat.
Megtaláltuk. A természetes anyagokban.
Visszanyúltunk egészen 1831-ig, amikor a hétköznapi használatú kőedényt kezdtük gyártani a széles közönség számára. Ráleltünk saját, fából, kézzel faragott betűinkre, amelyek nem másolhatók, mert egyediek. Éppen úgy, mint minden tárgy, amelyet asszonyaink és férfiaink kezükbe vesznek a készítés során. Legalább háromszázszor.
És ráleltünk a zöld színre, amely ugyancsak sokáig szerepelt hagyományaink között.
Saját zöldünkhöz jutottunk. Sok kísérletezés, sok vélemény után.
És nem feledtük el az 1777-es számot, alapításunk évét, amellyel ma Magyarország tíz legrégebbi gyárának egyike vagyunk.
Ezek a mi gyökereink. És a gyökerek erősek ahhoz, hogy nagyra növekedjen az a fa, amely egy 244 esztendős fához hasonlítható. Amely csodálatra méltó, és élő, és árnyékot adó.
Ilyen a mi új védjegyünk, új porcelánjaink, kerámiáink.
Azt üzenjük Vásárlóinknak, Barátainknak, Partnereinknek, hogy bátrak, erősek, megújulók vagyunk, s az Ő bizalmukkal egy szép és sikeres korszak elé nézünk.
A természetesség korszaka elé.
Íme az új védjegy, mely 2021. január 1-től minden új tárgyunkat jelöli.” – olvasható a hollóházi porcelán Facebook oldalán

 

Hollóházi Exclusive

A Hollóházi Exclusive termékcsalád is az idén jelent meg. Első darabját Zoób Kati tervezte Placido Domingo 80. születésnapjára.

„A Virtuózok 80. születésnapján köszöntötték Maestro Placido Domingot. Egy erre az alkalomra készült hollóházi vázával. Íme, egy szép fotó Maestro Placido Domingo születésnapi vázájáról, amelynek különlegességét és egyediségét többek között az adja, hogy a vázára került a Maestro összes szerepe.
A váza az újonnan bevezetett Hollóházi Exclusive termékcsalád első darabja (tervező: Zoób Kati), amely a továbbiakban is a különleges hollóházi darabokat van hivatva jelezni, s amely minden esetben arany logót visel, amely valóban aranyból, méghozzá 18 karátos aranyból készül. A tervező az olaszos színvilágot figyelembe véve csodát alkotott, az elvárt összes szempontot teljesítve. Pontosan úgy, ahogyan a képen látható.
Megjelenésükkor az új darabokról is beszámolunk majd.”

 

Hollóházi porcelán – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük