Programötletek a vízi sportok szerelmeseinek

Te is azok közé tartozol, akik ha tehetnék, az egész nyarat a vízben töltenék? Ha igen, akkor ez a cikk neked szól, hiszen számos programlehetőséggel és ötlettel készültünk nektek! Olvassatok tovább és merítsetek ihletet nyaralásotok megtervezéséhez!

A vízen is számos lehetőség vár

Már az összes szárazföldi látnivalót felfedezted és a túrázásból is elég volt egy időre? Vedd az irányt a víz felé és frissülj fel, hiszen kishazánkban számos tó és folyó várja, hogy vitorlát bonts, vagy éppen evezőt ragadj!

Vitorlázás

Csak te és a természet ereje, bízd magad a szélre és szeld át a Balaton, vagy a Fertő tó hullámait, majd csodáld meg, ahogy a nap utolsó sugarai visszacsillannak a víz tükrén! A vitorlázás bárkinek tökéletes program lehet, aki szeretne egy kicsit kiszakadni a szárazföld korlátai közül. Tölts a barátnőkkel egy csajos napot, vagy éppen lánybúcsút, de a céges csapatépítő is sokkal élménydúsabb lesz, ha a vízen ringatózva, meg-megmártózva töltitek.

Irány a sup!

SUP, az vajon mi? Az angol “stand up paddling” szóból származó, már nyelvünkben is meghonosult kifejezés, ami annyit takar, hogy egy nagyméretű, szörfdeszkához hasonló eszközön állva egy nagy evezővel hajtod magad a vízen. Népszerűsége évről évre egyre csak nő, hiszen akár teljesen kezdőnek is tökéletes bevezető a vizessportok világába, segítségével pedig új nézőpontból szemlélheted hazánk tavait, de akár egy folyón is lecsordogálhatsz vele. Testedzésnek sem utolsó, hiszen bár nem kimondottan megerőltető, a kitartó evezésnek másnap egy kiadós izomláz is lehet a jutalma.

Számos szervezett túra várja az érdeklődőket például a Dunán, de a Balaton számos pontján kölcsönözhetsz is, ha egyedül vágnál neki az evezésnek.

Ha már unod a sima evezgetést, próbáld ki a SUP jógát, ahol a deszkán maradás mellett még a különböző ászanák világába is betekintést nyerhetsz, jó egyensúlyérzék nem árt!

A sport szerelmeseinek, és akik gyakrabban szeretnének vízre szállni, akár saját SUP-ot is vásárolhatnak, hiszen már egyre több áruház kínálatába kerül be szezonális, vagy akár állandó termékként.

Annak, aki egy kicsit extrémebbre vágyik

Az adrenalin szerelmeseinek sem kell messzire menniük, ha egy kis izgalomra vágynak, ugyanis hazánkban is számos vízi kalandtúra várja az érdeklődőket. A Szigetközben például kipróbálhatjuk a vadvízi evezést, más néven raftingot, aminek során egy felfújható hajóban száguldhatunk a folyó sodrását kihasználva.

Folyóink adottsága miatt kezdők számára is ajánlott idehaza kipróbálni a vadvízi evezést, hiszen a hegyekből leömlő folyókkal ellentétben az itthoni vizek nyugodtabb élményt garantálnak. Igazi csapatépítő program ez is, hiszen a hajóban ülők szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy tartani tudják az irányt. Izgalmas, frissítő és örök élmény, ne hagyjátok ki ti sem!

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük