Operaház karácsonyi ajándéka: ingyen nézhető A diótörő

Az Operaház gyönyörű ajándékkal kedveskedik nekünk karácsonyra. December 24-e és 26-a között ingyenesen nézhető meg Csajkovszkij örök klasszikusa, A diótörő. A népszerű mesebalett online, az Opera Facebook oldalán december 24-én délutántól tekinthető meg.

A diótörő

Ingyen nézhető A diótörő

🎁 idén is elhozzuk a legszebb karácsonyi mesebalettet online és ingyen, hogy mindenkit átöleljen az ünnep Opera-világa.
🎄 A Diótörő 2016-ban készült felvételét a Facebook-oldalunkon tesszük közzé december 24-én délután, és december 26-án éjfélig lesz visszanézhető. – olvasható az Operaház Fcaebook oldalán.

Csajkovszkij örök klasszikusa és a balettirodalom leggyakrabb játszott darabja igen népszerű kicsit és nagyok körében egyaránt. A karácsony előestéjén játszódó mesebalett megnézése sok család számára hagyományos ünnepi program. Nem csoda, hisz A Diótörő csodálatos mesevilágba kalauzolja a gyerekeket, hogy legyőzzék a gonosz Egérkirályt Marikával.

A diótörő Pjotr Iljics Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve. A történet alapját E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című meséje képezi. A mű első koreográfiáját Marius Petipa tervezte. Nagy sikert aratott ősbemutatójára 1892. december 18-án került sor a szentpétervári Mariinszkij színházban. A Magyar Királyi Operaházban először 1927. december 21-én mutatták be Brada Ede koreográfiájával. – írja a wikipédia.

A mesének köszönhetően vált a hagyományos német katona figura a karácsony egyik kedvelt kellékévé.

A fülbemászó dallamokkal teli darab népszerűségét mutatja, hogy az Operaház mellett évek óta a Budapesti Operettszínházban is telt házzal játszák az ünnepi időszakban.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük