Legjobb európai úti célok 2022-ben

A Europeanbestdestiontions.com portál az idén is közzé tette a legjobb európa úti célokat tartalmazó listáját. A rangsor az idén is hozott pár meglepetést. Sajnos magyar város az idén nem került be a legdivatosabb célpontok közé. Nézzük, melyek a legjobb európai úti célok 2022-ban!

Ljubljana

Legjobb európai úti célok 2022-ben

Több mint 600 000 szavat döntötte el, hogy melyek 2022 legvonzóbb városai és térségei.

1. Ljubljana, Szlovénia

A szlovén főváros évek óta az egyik legnépszerűbb úti cél. Nagy hangsúlyt fektetnek a város élhetőségére. Nem véletlen, hogy 2016-ban Európa zöld fővárosává választották. Hangulatos belvárosa gyalogosan bejárható. A látnivalók, köztük a vár mellett nagyon színvonalas éttermeket és kávézókat találunk.

2. Marbella, Spanyolország

A gazdagok híres üdülőhelye, elegancia és kifinomultság jellemzi. Marbella a pihenésre, vásárlásra, kifinomult szállodákra és éttermekre, valamint helyi kézművességre, golfozásra, szabadtéri üdülésre vágyó utazók kedvelt úti célja. Meleg mikroklímája és egész évws napsütése a szabadtéri sportok paradicsomává teszi. Európa legrangosabb és legexkluzívabb úti céljai közé tartozik.

3. Amiens, Franciaország

Amiens az egyetlen francia város, amely három UNESCO világörökségi címmel és az ország legszebb és legnagyobb katedrálisával büszkélkedhet. Lenyűgöző építészetével és természeti örökségével érdemelte ki a harmadik helyet.

4. Plovdiv, Bulgária

Bulgária fő kulturális központjaként Plovdiv megérdemelten nyerte el a 2019-es Európa Kulturális Fővárosa címet. A város lenyűgöző ókori műemlékeknek ad otthont – az 1. századi színháznak, a 2. századi római stadionnak, az ókori fórumnak, a római mozaikörökség szép példáinak, a Philippopolis püspöki bazilikában (4-6. század) és A Kis Ókeresztény Bazilika (4-6. század) és mások.

Plovdiv

5. Leuven, Belgium

Az örökség, a művészet, a kultúra, a tudomány, a sör, a gasztronómia és a vásárlás területén gazdag és változatos kínálatának köszönhetően ez a város sétákra és felfedezésre csábít. Sőt, nagyon könnyen megközelíthető, és minden gyalogosan vagy kerékpárral elérhető.

6. Nagyvárad, Románia

Románia egyik legszebb városának tartott Nagyvárad az egyik kihagyhatatlan úti cél 2022-ben. A nagyváradi építészeti örökség annyira egyedülálló, hogy a várost Európa legszebb szecessziós városának választották.

7. London, Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság fővárosát nem kell bemutatni. Ezer jó okunk van arra, hogy idén Londonba utazzunk.

8. Nijmegen, Hollandia

Nijmegen Hollandia legrégebbi városa, amelynek városközpontja tele van fontos történelmi helyszínekkel. Nijmegen nem csupán gazdag kultúrtörténetet kínál: sok diák, számos rendezvény és fesztivál, egyedi hot spotok és hangulatos éttermek mind-mind példátlan élénkséget adnak a városban.

9. Lahti, Finnország

Lahti városa egy kapu a Finn-tóvidékhez – a legnagyobb Európában. Finnországban több mint 188 000 tava van, és a víz a legtisztább a világon. Lahti mindössze egy órára északra fekszik Helsinki fővárosától , a nemzetközi repülőtértől és kikötőtől, és mindössze 2,5 óra vonatútra Szentpétervártól.

Hagyományos finn szauna, úszás nyílt, tiszta tavakban, lassú séta az erdőben és éjszakák egy privát tóparti villában elengedhetetlenek minden látogatáshoz. A Lahti régió Finnország egyik legforgalmasabb nyaralóhelyisége.

10. Isztambul, Törökország

Isztambul évtizedek óta a „célhely” azoknak az utazóknak, akik a táj változását, az eredetiséget, a kultúrát, a hagyományokat és az élet bizonyos édességét keresik. Hihetetlen történelmi múlttal átitatott, hemzseg a kivételes helyektől, mint például a Topkapi-palota, a Leánytorony és legendái, valamint a kíváncsi látogatók előtt nyitva álló pazar mecset. És persze a bazárok.

Topkapi palota

11. Amalfi-part, Olaszország

Az Amalfi-part Olaszország egyik rejtett gyöngyszeme. Tökéletes hely nászútra vagy házasságkötésre, romantikázásra. Az egész Amalfi-part napfényes, gasztronómiai, romantikus, felejthetetlen nyaralásra várja Önt. Az Amalfi-part hagyományos halászfalvai hihetetlenül színesek és teljesen elbűvölőek, ahogy sasként fészkelnek a sziklákon a sziklasarkantyúkon.

12. Prága, Csehország

Most érdemes igazán Prágába utazni. Sokan a kerülik a nagyvárosokat, így Prágába is sokkal kevesebb turista érkezik manapság.

13. Róma, Olaszország

Róma a világ egyik leglátogatottabb úti célja. Egy igazi szabadtéri múzeum, Róma teljesen lenyűgöző. Itt található többek közt a világ hét új csodája közé választott Colosseum.

14. Bajorország, Németország

Bajorország Németország leglátogatottabb régiója, és az Európába újonnan érkező utazók egyik kedvenc úti célja. A történelmi régió számos legendás kastélyával büszkélkedhet, mint például a Németország legszebb kastélyának tartott Neuschwanstein-kastély. Bajorország a legszebb kastélyai miatt a Kastélyország nevet is kiérdemelte.

Neuschwanstein kastély

15. Athens, Greece

Naná, hogy Athént sem hagyták ki a huszas listából.

Athén decemberben

16. Clonakilty, Írország

Kulturális és gasztronómia kiruccanáshoz szuper úti cél.

17. Bécs, Ausztria

Bécs a romantikázáshoz is kitűnő célpont.

18. Luzern, Svájc

Luzern képelapokra illő látképe rengeteg turitát vonz.

19. Graz, Ausztria

20. Kréta, Görögország

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük