Módosultak a lemondási szabályok az Airbnbnél a koronavírus miatt

Az Európában is egyre terjedő koronavírus hatalmas csapást jelent az idegenforgalomra és az itt tevékenykedő szolgáltatókra. A járvánnyal különösen érintett területeken több légi társaság, étterem, szálloda kénytelen volt csőd jelenteni vagy legalább alkalmazottai egy részétől megválni. Tekintettel a kialakult helyzet súlyosságára az egyik legnagyobb szállásközvetítő is lépett, enyhültek az ingyenes lemondási szabályok az Airbnbnél a koronavírus miatt.

Cesky Krumlov

Lemondási szabályok az Airbnbnél a koronavírus miatt

Az Airbnb kiemeli, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos hivatalos híreket és útmutatásokat annak érdekében, hogy hatékony támogatást nyújthassanak a házigazdáknak és a vendégeknek. Intézkedéseik az Ő biztonságukat és jólétüket szolgálják.

Az Airbnb koronavírussal kapcsolatos oldalán megnézhetjük a Egészségügyi Világszervezet és az egyes országok által a korona vírussal kapcsolatban kiadott tájékoztatást és intézkedéseit. A két legnagyobb érintett Kína és Olaszország intézkedései is elérhetők az oldalról.

A lista azonban koránt sem teljes, például a magyarországi helyzetről sem olvashatunk itt. Azt tanácsolják, ha valamelyik ország tájékoztatása nem található meg a listában, akkor keressük meg az illetékes helyi hatóság által közölt információkat.

A lemondásokra vonatkozóan az alábbi szabályok érvényesek:

  • A szállást lefoglaló utazók és a szállásadók is ingyenesen lemondhatják a foglalást, amennyiben a szállás olyan területen található, ahol koronavírus miatt utazási korlátozások vannak érvényben. Pl. Észak-Olaszországi Lombardia, Kína.
  • A szállás helyszínétől függetlenül azok az utazók is élhetnek a szállás ingyenes lemondásával, akik a fertőzött területeken élnek és onnan utaztak volna el.
  • A koronavírusos betegek a világ bármely részén lévő szállásukat lemondhatják.
  • Ingyenes a lemondás azoknak is, akik a vírus miatt korlátozott légiforgalom miatt nem tudnak elutazni.

Az enyhítés tehát közvetelenül a koronavírussal összefüggő esetekre vonatkozik. Arra nincs mód, hogy például a vírus miatti pánikra hivatkozva mondjunk le utazást, ha magunk nem utazási korlátozásos területen élünk vagy a szállás nem ilyen területen van.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük