Megnyílt az Ünnepi Könyvhét

2021. szeptember 2-5. között immár 92. alkalommal várja a könyvbarátokat az Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és a Duna-korzó területén. A kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe gazdag, sokszínű könyvkínálatot, sok-sok újdonságot is kínál az olvasóknak. 

A 92. Ünnepi Könyvhét sok olvasnivalóval és újdonsággal várés

Megnyílt az Ünnepi Könyvhét

A kiadók, a szerzők és az olvasók is régóta várták már, hogy a hosszú pandémiás időszak után újra találkozhassanak és együtt ünnepelhessenek.

Supka Géza álma az irodalom, a könyvkiadás, író és olvasó találkozásáról több mint 90 évvel ezelőtt valósult meg először. Azóta méginkább kiforrta magát és négy napon át tartó, több száz kiállítót megmozgató, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, zenés programokkal tarkított rendezvénnyé vált.

A kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepét minden évben júniusban rendezik Budapesten, vidéken, és a határon túl is.

A pandémia miatt 2021-ben júniusról szeptemberre csúszott könyvvásáron a szervezők külön figyelmet fordítanak a biztonságra. Maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilon-elrendezéssel készültek.

Már elérhető az idei Könyvheti Jegyzék, melyre a hagyományoknak megfelelően, magyar nyelven, magyar szerzőtől származó első kiadású művek, illetve klasszikus magyar nyelvű, magyar szerzőjű művek átdolgozott kiadásai, új adaptációi kerültek fel. Az Ünnepi Könyvhét weboldalán elérhető Könyvheti Jegyzék a kiadók legfrissebb, 2021. augusztusi és szeptemberi kiadványainak címeit tartalmazza:

https://unnepikonyvhet.hu/konyvheti_listak_2021_ben

Az Ünnepi Könyvhét weboldalára látogatva a könyvkiadók által ajánlott, magyar és külföldi szerzőiknek 2021. január 1. óta megjelent címlistáit is megtaláljátok. – olvasható a rendezvény Facebook oldalán.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük