Megnyílt a Floriade Expo 2022 Hollandiában

Április 14-én megnyílt a nagyszabású Floriade Expo 2022 a hollandiai Almere-ben. A 10 évente megrendezésre kerülő nemzetközi kertészeti kiállítás a kertészeti megoldások és a jövő fenntartható technológiájának ünnepe. 2022. október 9-ig nyitvatartó rendezvény holland és nemzetközi kiállítói olyan példákat mutatnak be, amelyek szórakoztatóbbá, élhetőbbé és fenntarthatóbbá teszik városainkat.

Floriade Expo 2022

Floriade Expo 2022 – 2022. április 14 – 2022. október 9

A Floriade Expo tíz évenként megrendezett zöld program Hollandiában, amelyben a kertészet áll a középpontban.

Willem-Alexander király 2022. április 13-án nyitotta meg a Nemzetközi Kertészeti Kiállítást, a Floriade Expo 2022-t Almere-ben. A Floriade október 9-ig minden nap 10 és 19 óra között tart nyitva.

A kiállításon a világ minden tájáról több mint 400 hazai és nemzetközi kiállító gyűlt össze, hogy olyan zöld megoldásokat mutassanak be, amelyek élvezetesebbé, szebbé és fenntarthatóbbá teszik városainkat.

A Floriade park egy 60 hektáron elterülő élő laboratórium nagyszerű példákkal a kertészetből és azon túlról, hogy élvezetesebbé és élhetőbbé tegyék a városokat. Meglepő újítások keverednek itt inspiráló kertekkel, szórakoztató látnivalókkal, lenyűgöző művészeti és kulturális programmal, játszóterekkel, finom ételekkel és még sok mással.

Az Expo után is hasznosítani fogják a területet. Itt épül fel a Hortus névre keresztelt zöld és gyalogos városrész. A kiállításra felépített hidak, az arborétum és számos épület hamarosan ennek a városrésznek a részét képezik.

Floriade Expo 2022 látogatása

A kiállítás belépőjeggyel látogatható, a jegyet előzetesen, online is megvehetjük. A hatalmas terület és rengeteg kiállító miatt a szervezők azt javasolják, hogy többször térjünk vissza a parkba ahhoz, hogy mindent felfedezhessünk. Ehhez bérlet megvásárlását ajánlják, amivel bármikor beléphetünk a parkba és használhatjuk a kabinos felvonót is.

A park tömegközlekedéssel és kerékpárral is jól megtekinthető. Gyermek babakocsi használata megengedett a parkban. Házi kedvencek nem vihetők be, kivéve a segítő és vakvezető kutyákat.

A Floriade arra ösztönöz, hogy zöldebben és egészségesebben élj. Az Expón eltöltött nap után ihletetten és ötletekkel telve térhetszhaz, hogy hogyan gazdagíthatod saját kerted, erkélyed vagy nappalid. 

A fotók a Floriade Expo 2022 hivatalos oldaláról származnak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük