Krampusz fesztivál Grazban

Az adventi időszakban minden város igyekszik valami különlegeset nyújtani, hogy odacsábítsa a turistákat. Sok mindent hallottam már, a Krampusz fesztivál, amit Grazban rendeznek, igazán meglepett. 

Krampusz fesztivál Grazban

Graz Ausztria második legnépesebb városa és a második legfontosabb egyetemi városa. A Mura mentén épült város története a 6. századig követhető vissza, amikor a helyi szlávok egy kis erődöt (gradec) építettek a területén, amiből a város mai neve is ered. 1379-től a Habsburgok egyik székhelye. Történelmi központja és a Várhegy 1999 óta az UNESCO világörökség része. 2010-ben az Eggenberg-kastély is felkerült a világörökségi helyszínek listájára, majd 2011-ben pedig elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét.

A város adventkor csodálatos fényárban úszik és számos adventi koncerttel, valamint a legkülönfélébb kulináris finomságokkal csábítja a kikapcsolódásra vágyókat.

A feledhetetlen élményről több érdekes programmal gondoskodnak, mint pl. a Krampusz fesztivál, krampuszfutás.

Krampusz fesztivál Grazban

Karácsony előtti krampusz fezstivált több osztrák városban is rendeznek. A kézzel faragott faálarcokat, torzonborz szőrmékből készült jelmezeket és nehéz kolompokat cipelő ijesztő figurák a telet próbálják elűzni, amivel évszázados népszokást elevenítenek fel. Többek közt Salzburg városában is megrendezik. Meghittnek semmiképpen sem mondható, viszont valóban felejthetetlen élményt nyújt. Kicsit olyan, mint a mi mohácsi busójárásunk.

Olvasónk a különlges téli fesztivál idején járt Grazban és hozott fotókat.

Krampusz fesztivál Grazban

Krampusz fesztivál Grazban

Krampusz fesztivál Grazban

Krampusz fesztivál Grazban

Nagyon köszönöm a fotókat Bükvics Csalló Diánának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük