Hosszú hétvégék 2022-ben, amelyeket érdemes utazással tölteni

Bármilyen hírek is járnak az újabb járvány hullámokról, kedvenc éveleji elfoglaltságomról, az utazástervezésről nem vagyok hajlandó lemondani. Idén is elővettem a naptárt, hogy megnézzem, mikor lesznek hosszú hétvégék 2022-ben, és mikorra érdemes az utazásokat tervezni. Az ünnepeket és a munkanap átcsoportosításokat ügyesen kihasználva az idén sokkal kevesebb szabadságra lesz szükség.

Hosszú hétvégék 2022-ben

Hosszú hétvégék 2022-ben, amelyeket érdemes utazással tölteni

A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását minden évben rendelet szabályozza. Megalkotása az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatkörébe tartozik és a Magyar Közlönyben teszik közzé.

Ünnepek szempontjából nem túl jól kezdődött az év, már az első ünnep, január 1-je is szombatra esett. Szintén szombati napra esik majd augusztus 20-a, míg május 1-je és október 23-a is vasárnapra esik. Így ezek a hétvégék csak két naposak lesznek.

Munkanap átcsoportosításra csupán két esetben kerül sor. A március 14-i hétfői napot március 26-án szombaton, míg a szintén hétfői október 31-ét október 15-én szombaton kell ledolgozni.

Ötnapos hétvégére idén nem számíthatunk, a három négynapos hétvége mellett csupán kettő háromnapos hétvégének örülhetünk. Ha ezekhez az előző vagy következő hét napjait is hozzácsapjuk, akkor igazán jól járhatunk.

A húsvét szokás szerint 4 napos ünnep lesz, április 15 és 18 között. Ha az előtte és utána lévő héten vesszük ki a szabadságunkat, akkor 8 szabadnap terhére 16 napra is elutazhatunk. Ez igazán jó hír. Nem?

Március 15 és november 1-e is keddre esik, így szintén négynapos hétvégénk lesz. A hét további három napját kivéve 9 napra is elutazhatunk. Ha még ehhez hozzácsapunk egy hetet, akkor 8 nap szabiért cserébe szintén 16 napig pihenhetünk.

Egy táblázatban is összefoglaltam 2022 ünnepeit, hogy még átláthatóbb legyen a helyzet.

Hosszú hétvégék és munkanap átcsoportosítások 2022-ben

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük