Hosszú hétvégék 2024-ben, amelyeket érdemes utazással tölteni

Ahogy már egy ideje minden év elején, úgy az idén is elővettem a naptárt, hogy megnézzem, mikor lesznek hosszú hétvégék 2024-ben. A munkaszüneti napok és a munkanap átcsoportosítások ismerete ugyanis jó alapot ad az utazások tervezéséhez. A hosszú hétvégéket érdemes kihasználni, és az utazásokat ezen napokat is belefoglalva időzíteni. A munkanap-átcsoportosításokat és az ünnepeket ügyesen kihasználva sokkal kevesebb szabadságra van szükség, így még többet utazhatunk.

fehér homokos tengerpart pálmafával

Hosszú hétvégék 2024-ben, amelyeket érdemes utazással tölteni

A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását minden évben rendelet szabályozza. Megalkotása az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatkörébe tartozik és a Magyar Közlönyben teszik közzé.

Ünnepek szempontjából nagyon jól kezdődött 2024, január 1-je hétfőre esik, így az első héten csak négy napot kell dolgozni. Mivel március 15-e és november elseje is péntekre esik, a minden évben három napos pünkösddel együtt három háromnapos hétvégénk lesz.

Május 1 és október 23 azonban szerdára esik, így ekkor csak egy napot ünnepelhetünk.

Három munkanap-átcsoportosításra kerül sor 2024-ban. Augusztus 3-án kell ledolgozni a hétfőre eső augusztus 19-t, cserébe viszünk augusztus 20-hoz kapcsolódóan négy napos ünnepünk lesz. Ahogy minden évben, úgy idén is négy napos lesz a húsvét.

A húsvét szokás szerint 4 napos ünnep lesz, március 29 és április 1 között. Ha az előtte vagy utána lévő rövid héten megyünk szabadságra, akkor négy nap szabadsággal 10 napot nyerünk. Ha az előtte és utána lévő héten is kivesszük a szabadságunkat, akkor 8 szabadnap terhére 16 napra is elutazhatunk. Ez igazán jó hír.

Még ennél is jobb a helyzet az évvégén. Két decemberi szombatot is be kell áldozni, cserébe viszont 6 napos lesz a karácsony. Sőt egyetlen nappal, a karácsony előtti hétfővel megtoldva rögtön 9 napot lehetünk távol a munkahelytől.

Szintén érdemes az egynapos október 23-át és háromnapos a november 1-i ünnepet összkapcsolni. Így hat napot kivéve 12 napot lehetünk távol. Ha a 23-a előtti két napot is kivesszük akkor 8 nap szabadság fejében október 19-től november 3-ig pihenhetünk, ami 16 napot jelent.

A három napos hétvégékhez az utána lévő négy napot kivéve 9 napot pihenhetünk. A négy napos hétvégéknél pedig elég csak három napot kivenni a 9 napos pihenéshez.

Egy táblázatban is összefoglaltam 2024 ünnepeit, hogy még átláthatóbb legyen a helyzet.

Hosszú hétvégék 2024 táblázatba foglalva

Olvasnivalók utazás tervezéshez

Minél előbb. Na jó, ezzel az információval nem sokra mész, ha már tűkön ülsz és azt hiszed, hogy kifutottál a szervezési időből. Mert vannak bizonyos kérdések, amit nem árt tudni, mielőtt belevetnéd magad a tervezésbe, agyalásba, hogy minél emlékezetesebb nyaralásban legyen részed. Főleg, ha pl. Valentin-napra lepnéd meg a szerelmed egy egzotikus úttal.

Az utazás tervezés komoly munka és rengeteg idő. Ha utazási irodával utazunk, ezt a terhet levaszik a vállunkról. Ha sajátmagunk végezzük, akkor nem árt alaposnak és körültekintőnek lenni. Többször írtam témában, most összefoglaltam ezeket az írásokat, remélve, hogy az itt olvasottak, téged is hozzásegítenek a problémamentes és kellemes utazásokhoz. De vajon létezik tökéletes és szenzációs utazás?

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük