Helyezze magát kényelembe otthon, inspirálódjon tippjeinkből

Megvan álmai háza, nagy családja, jól fizető állása, de legbelül mégis hiányzik valami? Mi lehet ez? Talán csak az állandó stressz okozta fáradtság. Szánjon egy kis időt magára, és tegye otthonát egy kényelmes hellyé.

Foto:  https://www.pexels.com/photo/round-brown-wooden-end-table-1444424/

Alakítson ki egy helyet otthonában egy relaxációs sarok számára

A háztartás minden tagjának rendelkeznie kell egy kis térrel otthon, ahol jól érzi magát. Nem arra gondolunk, hogy az otthon többi része rosszul fogja érezni magát. De mindenkinek szüksége van legalább egy kis sarokra, ami csak a sajátja, és ahol igazán kikapcsolódhat.

Például helyezzen el néhány kényelmes széket, egy kis könyvespolcot és egy állólámpát a nappali egyik sarkában. A relaxációs sarkot vizuálisan is elválaszthatja egy paravánnal, hogy segítsen magasabb szintű magánéletet teremteni.

Vigye el a gyerekeket a nagyszülőkhöz, küldje el a párját a barátaihoz

Bár a gyerekek mindennapi örömünk, még a szülőknek is szükségük van néha egy kis szundikálásra. Erre valók a nagyszülők. Adj a gyerekeknek egy hétvégét velük, mindkét fél boldog lesz – a gyerekek is szeretni fogják, hogy elszakadhatnak, és a nagyi és a nagypapa is kényeztetheti őket. Ezen kívül Ön partnere is könnyedén tervezhet legalább egy estét a barátaival, így Önnek is lehet egy pihentető estéje amikor a partnere néhány napra elutazik otthonról.

Tegye fel a kedvenc zenéjét

A zene gyógyszer, kedvenc slágerei egy pillanat alatt visszaadják a hiányzó energiát. Játsszon zenét az egész házban, és élvezze minden másodpercét! Akár táncolhat is a szobák és az emeletek között, engedje el magát úgy, ahogyan azt már régen tette. Ebben segíthet egy pohár bor is! A gyerekek nincsenek itthon, így semmi baj nincs azzal, ha a szokásosnál többet engedünk meg magunknak.

Helyezze magát kényelembe kedvenc filmjével vagy könyvével

Az este folyamán leülhet a TV elé, bekapcsolhatja  kedvenc filmjét vagy sorozatát, felcsaphat egy könyvet, amire már régóta nem volt ideje. Ezeket a pillanatokat a legjobban a hosszú téli estéken élvezheti, amikor egy meleg takaró alá is bebújhat.

A kellemes kikapcsolódás mellé ne felejtsen el aromás teát készíteni magának. A nappaliban lévő kanapé vagy az újonnan kialakított a pihenősarok tökéletes az ilyen alkalmakra.

Folytassa hobbijait

Szereti a klasszikus kézműves foglalkozásokat, legyen az hímzés, kötés, esetleg famunka, festés vagy fazekasság? A gyermekgondozás, a partnerünk és a háztartás miatt gyakran nincs időnk a hobbijainkra. Ha azonban napokat különít el magának, ez a tökéletes alkalom arra, hogy ezeknek a hobbiknak hódoljon. A kézimunkázás mindig remekül megtisztítja az elmét a rossz dolgoktól, úgy fogja érezni, mintha újjászületett volna. Ráadásul az eredmény az Ön alkotása lesz, amely a teljes mértékben eltöltött napok emlékét őrzi majd.

És mi a legjobb az egészben? Elég egy-két így eltöltött nap, és máris alig várja, hogy a család többi tagja is visszatérjen az otthonába!

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük