Európa legkedveltebb úticéljai

A nyári szezon közeledtével mindannyian elkezdünk az idei nyaralásról gondolkodni. Sokak számára ekkor már elkezdődik a tervezés, akadnak azonban olyanok is, akik már túlvannak a szállás és repülőjegyek lefoglalásán is. Nem is csoda, hiszen Európa számos kedvelt úticéllal bővelkedik, ahová nem csak mi magyarok, hanem a környező európai országokból is rengetegen érkeznek. Ezért pedig mind a megfelelő szállás megcsípése, mind pedig a kedvező árak miatt érdemes időben elkezdeni a tervezést és szervezést. Amennyiben már te is az idei utazáson gondolkodsz, kis segítséggel készültünk számodra. Ebben a cikkben ugyanis megtudhatod, hogy melyek Európa legkedveltebb úticéljai, milyen programlehetőségek várnak és mit kell figyelembe venned a tervezéskor.

Güell Park Barcelonában

Madeira, Portugália

Nem véletlenül került a lista élére Madeira. Az Atlanti-óceán szigetét az örök tavasz szigetének nevezik, hiszen a hőmérséklet egész évben 20 fok körüli. Természeti jellemzője páratlan, valamint a történelmi kisvárosokat kedvelők is megtalálhatják az érdekes programokat. Vulkanikus sziget létére a természetes partszakaszok inkább kavicsosak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne találnánk magunknak homokos tengerpartokat is.

A főváros élénk turistaközpont, ahol többek között a Santa Catarina Parkot, a Székesegyházat, történelmi jelentőségű várakat és még a Trópusi kertet is megtalálhatod. A természetet kedvelők meredek sziklafalak melletti partszakaszokat, gyönyörű völgyeket és vízeséseket csodálhatnak meg.

Barcelona, Spanyolország

Barcelona elsődlegesen történelmi értékeiről és elképesztő építészetéről híres. Nem véletlen, hiszen olyan csodálatos helyekkel büszkélkedhetnek, mint a Sagrada Família vagy a Güell park. Mivel Gaudí neve senki számára nem ismeretlen, ezeknek az épületeknek a megcsodálása kötelező minden Barcelonába érkező számára. Emellett azonban éjszakai élete és gyönyörű tengerpartjai is kiemelt úticéllá teszik Európában. Végezetül, az olyan apró helyi kincseket is érdemes felfedezni, mint a sétálóutcák elrejtett piacai és kávézói.

Zakynthos, Görögország

Gyönyörű zöld sziget, lenyűgöző fehér sziklafalakkal és türkiz vízzel várja az ide érkező turistákat. Mediterrán éghajlatának köszönhetően gyönyörű sűrű növényzet jellemzi, amely tökéletes kontrasztban van fehér homokos tengerpartjaival. Búvárkodás, strandolás és éjszakai élet biztosítja az ide érkezők változatos napjait, tehát mindenki megtalálhatja az ideális programot. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb görög úti célként szerepel az utazással foglalkozó blogokon.

Zakynthos

Nápoly, Olaszország

Olaszország harmadik legnagyobb városa szintén érthető okokból került fel a listára. Bakancslistás helyeket látogathatunk meg a városban, többek között Pompeji, a Vezúv, és Capri szigete is itt található. Vezúv Európa egyetlen máig aktív tűzhányója, emiatt rengeteg turista látogatja minden évben. Történelmi központja a világörökség része, tehát számos templomot, kastélyt és várat kereshetünk fel a városban.

Dubrovnik, Horvátország

Újabb történelmi város, főutcája, harangtornya és a Szent Ignác templom ideális kiindulási pontot ad a felfedezésére. Itt található meg továbbá a Szent Balázs Templom, az Orlando oszlop, valamint a Sponza palota is, melyek mind-mind érdekes látnivalók. Természetesen gyönyörű strandokat is könnyedén találhatunk, tehát a passzív kikapcsolódást kedvelők számára is népszerű célpont.

Dubrovnik városa

Piran, Szlovénia

Végezetül Pirant is fontos említeni, hiszen ez az egyik legnépszerűbb szlovén tengerparti város. Piran egyszerre büszkélkedik történelmi látnivalókkal és elképesztő tengerpartokkal. A Főtér, a Városháza, a várfal, valamint a Szent György templom mind fontos megállók a város felfedezése szempontjából. Emellett természetesen a strandokról sem szabad elfeledkeznünk, hiszen Portorozon számos homokos és kavicsos strandot találhatunk.

Autóval könnyen és viszonylag gyorsan elérhető Budapestről. Nagy előnye továbbá, hogy szinte végig autópályán kell mennünk, amely miatt gyors útvonalnak számít. Az útra való felkészülés részeként ne feledkezzünk el a szükséges autópálya matricáról sem. Hiszen Szlovénia területén a fő autópályák bizony fizetősek. Szerencsére ezt könnyedén megvehetjük, hiszen digitális matricarendszer van érvényben. Emiatt pár perc alatt el is intézhetjük a vignetteslovenia.si/hu/ oldalán.

A fenti lista nagyszerű alapot ad a nyári vakáció megszervezéséhez. Hiszen ezen úticélok mindenki számára tartogatnak izgalmas programokat, valamint számos kikapcsolódási lehetőséget. Te is kezdj el tehát gondolkodni, hogy vajon melyik lesz a legjobb választás az idei szezonra.

(X) A cikk megjelenését a vignetteslovenia.si/hu portal támogatta. Köszönöm a megkeresést és az együttműködést!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük