Levendula mezők és szedd magad levendula helyszínek

A levendulát nem lehet megunni sem a természetben, sem a lakásban. Júniusban sokan már csak azért is útra indulnak, hogy illatozó levendula mezőt nézegessenek, fotózzanak. Míg mások a lila gyógy- és fűszernövény kis csokraival térnek haza. Összegyűjtöttem a legismertebb levendula földeket és szedd magad levendula helyszíneket!

Magam is nagy levendula rajongó vagyok. Írtam már a tihanyi és a Kevélyhegyi levendulásról is. Nagy örömmel fogadtátok a múltkor a Tihanyi Levendula Fesztivállal kapcsolatos írásomat, ezért most hoztam egy listát további levendulás lelőhelyekről.

Szedd magad levendula helyszínek az országban

A levendula szüretek általában hasonló elven működnek az egész országban. A bejáratnál lehet megvásárolni a különböző méretű aratótáskákat vagy kosarakat, amiket aztán mindenki saját maga tölthet meg az illatozó szépséggel. A legtöbb helyen a szedéshez metszőolló is bérelhető, de használhatjuk a sajátot is.

Vannak helyek, ahol még arra is gondoltak, hogy akkor se maradj le a friss levenduláról, ha nem tudsz elmenni személyesen, hogy magad szedd le a csodás, lila virágokat. Webáruházban egyszerűen megrendelheted a különböző méretű táskákat és pár napon belül már a te otthonodban illatozik a frissen szedett levendula.

Levendula szüret helyszínek 2020

levendulamező a Pilis lábánál

Tipp: Indulás előtt mindenképp érdemes felkeresni a levendula szüret hivatalos oldalát a pontos információkért. Előfordulhat, hogy egy területen már leszedték az összes levendulát vagy esetleg később nyílnak a virágok és később kezdődik a szüret. Van olyan is, hogy csak előregisztrációval lehet részt venni a szedd magad akcióban.

Kérlek, írd meg, ha ismersz olyan levendulás helyet, ami kimaradt a listából! Berakom azt is, hogy minél teljesebb legyen a gyűjtemény.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük