Csodálatos mesevilágba röpít a miskolci adventi villamos

2021 első adventi vasárnapján már 10. alkalommal indult útjára az ünnepi díszektől ragyogó adventi villamos Miskolcon. A minden évben más-más meseszereplő világát megidéző miskolci adventi villamos a jubileumra aranyszínbe öltözött. A mézeskalács házikóban ezúttal Szépség és a szörnyeteg díszletei varázsolják el a boldog utazó közönséget.

Miskolci adventi villamos 2021

Miskolci adventi villamos 2021

Idén 10. alkalommal indul útjára az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos Miskolcon. A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat a szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike.

Első útjára november 28-án a Tiszai pályaudvarról 16:20-kor indul az adventi villamos és egészen január 6-ig lehet majd rajta utazni. A villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik, illetve orrot és szájat eltakaró maszkot visel. A maszk használat alól kivételt képeznek a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek.

Miskolci adventi villamos 2021

Utasainkat kérjük, hogy egymás védelme és a fertőzésveszély minimalizálása érdekében ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is. Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az adventi villamost, javasoljuk, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak az adventi villamossal, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez. – olvasható a villamost feldíszítő és üzemeltető Miskolc Városi Közlekedési Zrt Facebook oldalán.

Miskolci adventi villamos 2021

 
Az ünnepi villamossal akár a csodálatos Diósgyőri várat is felkereshetjük. Menetrendi és egyéb információk a hivatalos oldalon érhetők el.

Azt hiszem az idei miskolci adventi villamos is esélyes lehet az Európa legszebb adventi villamosa címre. A cseh MHD86 nevű portál öt éve szavazhatja meg Európa legszebb adventi villamosát. Mind a négy előző évben a díjat a miskolci villamos nyerte el. Bízom benne, hogy az idén sem szakad meg ez a gyönyörű sorozat.

A fotók a Miskolc Városi Közlekedési Zrt Facebook oldaláról származnak. Köszönöm!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük