Mainau virágsziget: a Boden-tó zöld szíve

Az Alpok északi lábánál található Boden-tó mindössze 45 hektáros szigete, Mainau virágsziget (Insel Mainau) Németország egyik legjelentősebb turisztikai látványossága. Az egész sziget egy botanikus kert, a kulturális központot és kastélyt több százezernyi illatozó virág veszi körül.

Mainau

Mainau virágsziget

Az Ausztria, Németország és Svájc határán fekvő 536 km²-es Boden-tó a Balaton és a Genfi-tó után Közép-Európa harmadik legnagyobb tava. Mainau Németországhoz tartozik, a több mint 2 millió látogató egy hídon vagy hajóval közelíthető meg a szigetet.

Kr. e. 5000-ből való település nyomait is megtalálták a szigeten. Az első elvetett magokat a Szentföldről hazatérő kereszteslovagoknak tulajdonítják. 1827-ben Esterházy Miklós tulajdonába került a sziget, neki köszönhető sok növényritkaság ide telepítése. 1856-ban I. Frigyes nagyherceg veszi meg.

Később, 1930-ban leszármazottjáé, Lennart Bernadotte hercegé lesz. Az Ő családja jelenleg is a kastélyban lakik. Nekik köszönhető a kastély és a kert mai csodálatos állapota. 1974-ben Lennart Bernadotte gróf és Sonja grófnő kezdeményezésére alapítványt hoztak létre, ez működteti a gyönyörű botanikus kertet.

Mainau

Mainau

Mainau

Mainau

Mainau

A park virágait nagy gonddal válogatták, hervadásukat nem lehet észrevenni, az elnyíló virágok helyett mindig nyílnak újabbak. Ősszel 600 ezer virághagymát ültetnek el a tavaszi virágpompához. Az évelő virágokkal együtt 1 millió 200 ezer virág kápráztatja el a tavaszi látogatókat.

Az üvegházakban 1200 féle orchideát csodálhatunk meg. Az ezer négyzetméteres lepkeházban a csodálatos pillangók mellett növény ritkaságokban is gyönyörködhetünk. A gyermeket játszópark várja.

Mainau

Mainau

Mainau

Mainau

Mainau

Mainau

Mainau

Insel Mainau, a csodálatos virágsziget videón

További olvasnivalók Németországról

🌎 Máriakálnok, a falu, ahol minden lakosra két rózsatő jut

🌎Gül Baba türbéje, a legészakibb török zarándokhely

🌎Pepi-kert, azaz a Szarvasi Arborétum

🌎Holland tulipán mezők, ahogy még nem láttad azokat

🌎Budai Arborétum: Ingyenesen látogatható arborétum Buda szívében

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük