Vajon tényleg ilyen lesz Budapest 50 év múlva?

Napjainkban nincs lehetetlen. A tavaly 150 éves évfordulóját ünneplő fővárosunkról videón megnézhettük, hogy nézett ki Budapest 500 évvel ezelőtt. Most pedig a mesterséges intelligencia mutatta meg, milyen lesz Budapest 50 év múlva.

Budapest 50 év múlva a mesterséges intelligencia szerint

Mi az a mesterséges intelligencia?

„Mesterséges intelligenciának (MI vagy AI – az angol artificial intelligence-ből) egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligenciát nevezzük.

Bár a mesterséges intelligencia a tudományos-fantasztikus irodalom terméke, jelenleg a számítógép-tudomány jelentős ágát képviseli, amely intelligens viselkedéssel, gépi tanulással, és a gépek adaptációjával foglalkozik. Így például szabályozással, tervezéssel és ütemezéssel, diagnosztikai és fogyasztói kérdésekre adott válaszadás képességével, kézírás-, beszéd- és arcfelismeréssel. Egy olyan tudományággá vált, amely a valós életbeli problémákra próbál válaszokat adni. A mesterségesintelligencia-rendszereket napjainkban elterjedten használják a gazdaság- és orvostudományban, a tervezésben, a katonaságnál, sok elterjedt számítógépes programban és videójátékban, de az online szövegírásban is.” – olvasható a wikipédiában.

Magam is készítettem fényképet már a mesterséges intelligenciával, sőt komolyabb témákban is kikértem a véleményét. Vegyesek voltak az érzéseim, lehet, hogy hamarosan be is számolok róla majd itt a blogon.

Vajon ilyen lesz Budapest 50 év múlva?

Az enbudapestem.hu oldal szerkesztői nem aprózták el kívánságukat. Jövőbe látásra kérték a mesterséges intelligenciát, arra, hogy mutassa meg, milyen lesz Budapest 50 év múlva.

„Váratlan eredményt hozott, hogy a jövőbe próbáltunk kukkantani: burjánzó parkokra, égbe ívelő tornyok körül kéklő tavakra ébredünk majd 50 év múlva.

Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján milyen jövőt képzel el nekünk Budapesten. Érdekesség, hogy nem segítettünk neki túl sokat, nem használtunk olyan parancsszavakat, mint zöld, pozitív vagy ragyogó, csupán az évszámot, a város és az épület nevét adtuk meg, és az eredmény mégis meglepetéssel szolgált.” – írták az enbudapestem szerzői.

Neked hogy tetszik? Te is ilyennek képzeled a jövő Budapestjét?

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük