Mesebeli erdők Skóciában

Az erdőkben sétálgatva kristálytiszta levegővel tölthetjük fel a tüdőnket. Az uralkodó zöld szín és fák ágai között beszűrődő napfény felérnek egy terápiával. Ha egyelőre személyesen nem is tudsz eljutni a brit sziget északi részére, nem kell lemondanod skót erdők látványáról. Olvasónk csodálatos fotókon mutatja be, milyen csodálatosak a mesebeli erdők Skóciában.

Mesebeli erdők Skóciában

Mesebeli erdők Skóciában

Ahogy a brit sziget egészére, úgy a skóciai területre is igaz, hogy a talaj és klíma kiváló a rhododendronok és a japán kaméliák számára. A gyakori, szinte minden napos esőnek köszönhetően a fű hihetetlenül zöld. A sok zöld pedig még inkább kiemeli a színpompás virágok szépségét.

Mesebeli erdők Skóciában

Balogh József olvasónk évek óta él a skóciai Aberfeldyben. Az angliai kékcsengőkről készített bejegyzésem ösztönözte arra, hogy bemutassa a skót erdők szépségét.

„Itt Skóciában már virágzik a Rhododendron. Csodálatos látvány a sok színes cserje. Az erdők szélén vadon is nőnek. Mikor először találkoztam vele, a vonat ablakából távolról orgonának hittem a rengeteg lila virágot.”

Mesebeli erdők Skóciában

„Ma olvastam a cikkedet az angliai blue bells virágzásról. Küldenék néhány képet én is. Nem gond, ha nem jelenik meg, csak szeretném megmutatni, hogy Skóciában is ilyen a táj, az erdők alja ilyenkor. Csodálatos látvány. Sajnos a képek csak részben adják vissza az élményt. Üdv: Józsi”

Nagyon köszönjük a gyönyörű képeket!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük