Angliai erdők mesebeli kék virágszőnyege

A tavasz beköszöntével az angliai erdők nem fehérbe öltöznek, mint hazánkban a hóvirágtól vagy tőzikétől, hanem kék virágszőnyeg borítja a talajt. A csodálatos kék virág a bluebells, amit magyarul angliai kékcsengőnek hívunk. Neve alapján sokan a harangvirág fajtának gondolják, de nem az, a nálunk is kedvelt illatos jácint rokana.

angliai erdők kedvence a bluebells

Angliai erdők mesebeli kék virágszőnyege

Talán előtted is ismert, hogy a Közel és távol utazós blog mellett, amit most épp olvasol, vagy egy balkon, kerti és konyhai magazinom is, a Balkonada.huEhhez kapcsolódóan kaptam fotókat Angliából régi olvasómtól, Seregi Ildikótól. Úgy gondolom, hogy ezek a csodálatos fotók az utazós blogra legalább annyira illenek, mint a kertesre, ezért itt is megmutatom.

Kedves Jucó,
Nagy növénykedvelő lévén élvezettel olvasom Balkonada blogod írásait. Sok érdekes öltetet, infot találni írásaidban és a sok szép kép mindig szemet gyönyörködtető.

Az angliai Oxfordshire-ben élek és itt az erdőkben május elején harangvirágok milliói nyílnak. Gondoltam, az itt készült képekből küldök néhányat neked is.
Üdvözlettel,
Ildi. – szólt a levél.

Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy az angolul Bluebellsnek (kékharang, kékcsengő) hívott virágok nem a harangvirág félékhez, hanem a jácintok (Hyacinthoides non-scripta) közé tartoznak. Harangvirágnak is hívják, de talán jobb az angol kékcsengő név.

A brit erdők legszebb tavaszi virága több híres romantikus költőt (John Keats és Gróf Alfred Tennyson) is megihletett, a magány és megbánás jelképeként említették.

Nagyon köszönjük Ildikónak a csodálatos képeket!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük