Kew Gardens növénycsodái Londonban

A londoni Kew Gardens, azaz a Királyi Botanikus Kertek meglátogtása még egy szürke, nemszeretem napon is nagy élmény. A különleges trópusi és egzotikus növényet felvonultató, hatalmas növénykertet az UNESCO 2003-ban a Világörökség részévé nyilvánította.

Kew Gardens

Londoni Kew Gardens

Kew Gardens (Kew-kertek vagy Kew-park), azaz a Királyi Botanikus Kertek London külvárosi részén található világhírű növénykert és botanikai kutatóállomás. A terület ad helyet a Királyi Botanikus Kertek tudományos testületnek is, amely az Egyesült Királyság és Ausztrália több botanikus kertjének és herbáriumának működéséért felelős.

A Kew Gardens a Kew- és a Richmond-palota kertjeinek összeolvasztásából alakult ki a 18. században. A pálmaházakban és a kertben 70 000 növényfajt gondoznak, köztük rengeteg ritkaságot a világ minden tájáról. A herbáriumában mintegy 8 millió préselt példányt őriznek, ezzel elsők a világon. A növénykertet az UNESCO 2003-ban a Világörökség részévé nyilvánította.

Szöllősiné Irén olvasónktól kaptunk fotókat egy levél kíséretében.

„Összeállítottam egy „kis csokrot” a londoni Kew Gardensben (Királyi Botanikus Kert) tett látogatásomról. Sajnos kint nem nagyon tudtunk nézelődni, mert szakadt az eső. Így a benti növényeket csodáltam. Fogadjátok szeretettel.

Kew Gardens

Az egyik üvegház főbejárata, – gyönyörű az egész épület.

A „fő” üvegház bejárata.

Kew Gardens

A pavilonokban rengeteg egzotikus dísznövény és gyümölcsfa látható.

Kew Gardens

Kew Gardens

Gyömbér

Éretlen arab kávé

138 csúszós, nyálkás falépcsőt kellett megmászni az esőben, hogy felülről is meg tudjuk nézni az egész kertet, de csodálatos látvány volt így is. Oszlopokon álló, átlátszó drót alja volt a „felüljárónak” elég hosszú utat lehetett megtenni fönt a magasban.”

Nagyon köszönjük a csodálatos képes beszámolót Irénkének!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük