Jövőbe repítő digitális múzeum Tokióban – videó

Gyakran eszembe jut, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ebbe a korba születtem. Élvezhetem az elődeink által létrehozott, megalkotott értékeket és ezek hatásait. Sőt a digitális világunknak köszönhetően ezek az alkotások még elérhetőbbek, az internet segítségével szinte helybe jönnek. Pont úgy, mint az idén megnyílt digitális múzeum Tokióban. A Mori Building Digital Art Museum (Mori Építészeti Digitális Művészeti Múzeum) nem a múltba, hanem a jövőbe kalauzol.

digitális múzeum Tokióban

Digitális Múzeum Tokióban

Ha egyszer eljutnék Japánba, valószínű, hogy a sok látnivaló közt nem igen jutna időm ellátogatni Mori Building Digital Art Museumba (Mori Építészeti Digitális Művészeti Múzeum), ahol minden a digtalis művészetekről szól.

A különleges múzeumban nem a múlt történéseit, emléktárgyait fedezhetjük fel, hanem a jelen technikái segítségével a jövőbe kóstolhatunk bele és részesei lehetünk a látványos installációknak. A múzeum alkotásai a TeamLab művészeti csoporthoz köthetők, akik a világ különböző pontjain már százezreket nyűgöztek le digitális művészeti alkotásakkal és különleges installációikkal.

A színes, látványos interaktív kivetítések óriási sikere hívta létre az állandó kiállítóhelyet, melyhez a Mori Building nevű ingatlanos cég csaklakozott együttműködőként. A több mint 10.000 négyzetméteres területet 40 különböző műalkotással töltötték meg. Az egyedülálló élményről nem kevesebb, mint 520 számítógép, valamint 470 projektor gondoskodik.

A műalkotások különállóak, mégis egyesülnek a hatalmas térben, miközben a látogatók is fontos részei lesznek a kivetítéseknek. A „Lámpaerdőben” például a lámpák lépnek interakcióba a látogatókkal, többek közt emberi jelenlétre kapcsolódnak fel.

Az biztos, hogy a látványos múzeum a legkisebbeket is elvarázsolja, nem kell attó tartani, hogy halálra unja magát a gyerkőc. Sőt szerintem inkább az lesz a nagyobb kihívás, hogy kirángassuk a csillogó-villogó csodavilágból.

Mori Building Digital Art Museum – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük