Egyesült Arab Emírségek – videó

Dubajról sokan úgy gondolják, hogy az egy külön ország, de valójában az Egyesült Arab Emírségek (vagy Egyesült Arab Emirátusok, gyakran csak Arab Emírségek, rövidítve magyarul EAE, angolul UAE) egy része. Az mindenképp elmondható Dubajról, hogy a legismertebb az országot alkotó hét emírség közül.  

Egyesült Arab Emirátusok

Az Ománnal, Szaúd-Arábiával és Katarral határos ország egy szövetségi állam, vagyis hét emírség föderációja. Az emírségek élén az emírek állnak, közülük választással kerül a szövetségi állam élére az államfő és a miniszterelnök. Gazdagságát az 1960-as évek elején felfedezett olajnak köszönheti. A GDP 33%-a közvetlenül a kőolajtermeléshez kapcsolódik. A jelenlegi felmérések szerint a kőolaj még legalább száz évre elegendő.

A közismerten gazdag állam területének legnagyobb része a szaúdi sivatag folytatása. A Perzsa-öböl délkeleti partvidékének emírségei a 19. század végén kerültek brit fennhatóság alá1971-ben hat emírség összefogásával jött létre az Arab Emírségek, majd egy év múlva Rász el-Haima emírség csatlakozott hozzájuk.

2007-ben volt szerencsém ellátogatni az országba, ahol több emírséget is felkerestünk, sőt a szomszédos Omán legészakibb városába is ellátogattunk. Az egyik utastársunk megörökítette az utazás legemlékezetesebb pillanatait, amit most két részletben megmutatok. És előbb- utóbb talán a fényképeim is felteszem és megosztom a gondolataim is.

Egyesült Arab Emírségek – videó 1. rész

Felfedezzük Dudaj, Abu Dhabi, Sharjah látnivalóit és ellátogatunk Omán legészakibb városába.

https://youtu.be/A1yRT2ziE08

Videó 2. rész

Ebben a részben ellátogattunk a szukba, az ékszerpiacra, reggelizünk a világ legnagyobb luxusú szállodájában, a Burj Al Arabban és sivatagi szafarin veszünk részt.

https://youtu.be/ielOm-sJgNM

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük