Itt tájékozódj mielőtt külföldre indulnál!

Hosszabb és távolabbi utazás előtt mindig érdemes tájékozódni, mert semmi sem fontosabb, mint a biztonság. Most pedig a COVID19 árnyékában szinte kötelező. Mutatom, hol tájékozódj mielőtt külföldre indulnál!

tájékozódj mielőtt külföldre indulnál

Tájékozódj mielőtt külföldre indulnál

Még tavaly írtam egy bejegyzést, arról, már az utazás tervezésekor érdemes felkeresni a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalt, ahol rendszeresen frissített információk olvashatók a külföldi utazásokkal kapcsolatban.

Magyarország a külföldön bajba jutott magyar állampolgárok részére a Konzuli Szolgálat útján biztosít védelmet. Az Ő segítségükkel térhetett haza több ezer, a járvány miatt külföldön rekett honfitársunk.

Bárhova utazunk, megillet bennünket a konzuli védelem. Minden külföldre utazó magyar állampolgár kitölthet egy űrlapot, amelynek köszönhetően baj esetén ő és a hozzátartozói is elérhetőek lesznek. A konzuli védelemhez szükséges adatlap szintén elérhető és online kitölthető a konzuli szolgálat honlapján

Érdemes letölteni az ingyenes Konzinfo Utazom MobilApp applikáció a mobil telefonra, mert ez az utazás során állandóan velünk lehet a mobil telefonunkon és azonnali segítséget kérhetünk a problémák megoldásában.

Nem mindegy, hogy valóban beengednek a cél országba és ha igen vár-e rád 14 napos vagy sem. Ahogy azt sem biztos, hogy megéri, ha egy külföldön eltöltött kellemes hosszú hétvége után két hetes otthon maradásra kényszerítenek.

Indulás és hazaérkezés előtt tehát ellenőrizd le a Konzuli Szolgálat honlapján, hogy milyen be- és kiutazási szabályok vonatkoznak az általad felkeresni kívánt oszágban.

Ahogy a Konzuli szolgálat írja:

Külföldre utazás a szokásosnál nagyobb kockázattal járhat, mivel a vírus terjedése előre nem meghatározható, országról-országra, óráról-órára változhat. A vírus terjedése egyúttal magával hozhatja a közlekedési lehetőségek váratlan módosulását, szűkülését, mely kiszámíthatatlan helyzeteket okozhat a megtervezett utazások során. Ezért kérjük a magyar állampolgárokat, hogy külföldi utazásukról alapos megfontolás alapján döntsenek, s e célból folyamatosan kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait is. 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük