Ez áll most az ikertornyok helyén

2001. szeptember 11-én megváltozott a világ. Ekkor történt az a terrortámadás, ami romba döntötte New York két ikonikus tornyát, a World Trade Centert. Ez volt az a pont, amikor az egész világ szembesült azzal, hogy a terrorizmus senkit és semmit nem kímél. A leomlott ikertornyok helyén most a Világkereskelmi központ, a One World Trade Center és Ground Zero áll, hogy örökké emlékeztesse az embereket a borzalmakra és a közel 3.000 ártatlan áldozatra. 

ez áll az ikertornyok helyén

Ikertornyok története

A 2001. szeptember 11-i terrorcselekmény jelentősen megváltoztatta New York látképét is. Ilyen volt a két torony a World Trade Centerrel (röviden WTC).

Ground Zero Emlékpark

A lerombolt tornyok helyén hónapokig tartott a romeltakarítás. Az üresen tátongó teret Ground Zerónak nevezték el és emlékhelyet (két, négyszögletes vízesés), valamint múzeumot építettek.

ez áll az ikertornyok helyén
ez áll az ikertornyok helyén

One World Trade Center

2013-ban felépült továbbá egy új egytornyos irodaház, a Világkereskedelmi Központ, amit egyszerűen One World Trade Centernek neveztek el, a orábbi tervek szerint Freedom Tower nevet kapta volna. Az 1776-os amerikai függetlenségi nyilatkozatra utalva 1776 láb (vagyis 541 méter) magas, 104 emeletes felhőkarcoló Amerika legmagasabb épülete.

A 65 000 m²-es torony a terület északnyugati csücskén fekszik, pont azon a helyen, ahol a terrortámadás során megsemmisült World Trade Center (WTC) magasabbik épülete magasodott. 2006. december 19-én tették le az alapkövét. Az impozáns és méltóságot követelő épület 2013. május 11-én nyílt meg.

2016-ban befejeződött a metró megálló felújítása is.

Az építkezés még nem fejeződött be. A tervek szerint még 3 nagyobb irodaépület valósul meg, valamint egy lakóház, ami a WTC-emlékművet fogja körülvenni.

ez áll az ikertornyok helyén

Éjszaka két fényoszlop szimbolizálja a leomlott ikertornyokat a borzalmakra és a közel 3.000 ártatlan áldozatra emlékezve.

ez áll az ikertornyok helyén

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük