Múzeumok majálisa 2019 a megújult Múzeumkertben

A megújult Múzeumkert ad helyet a Múzeumok majálisa 2019 rendezvénynek 2019. május 18-án és 19-én.  Több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a Magyar Nemzeti Múzeum kertjét és klasszicista épületét. Színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várják a családokat, érdeklődőket, hogy a látogatók számára ingyenesen emlékezetessé tegyék ezt az egynapos, rendhagyó fesztivált.

Múzeumok majálisa 2019

Múzeumok majálisa 2019

A 24 éves hagyománnyal rendelkező rendezvényt, a Múzeumok Majálisát az idén is a megszokott helyszínen, Magyar Nemzeti Múzeumban tartják. Míg tavaly a Múzeumkert éppen zajló rekonstrukciója miatt csak a termekben zajlottak az események, addig az idén a szépen felújított kert is számos programot kínál.

Az egy napos, ingyenes programon ízelítőt kaphatunk a múzeumok kreatív, izgalmas, közösségteremtő világából.

Néhány kedvcsináló a rendezvény honlapjáról:

„A majálisra érkezők belülről megtekinthetnek egy muzeális Nysa mentőautót, felülhetnek egy velocipédra. Egy látványos kísérlet során megismerkedhetnek a termonukleáris alapú villamosenergia-termeléssel, mikroszkóp alatt tanulmányozhatják a rovarokat.
Kipróbálhatnak büntetés-végrehajtási eszközöket, felölthetnek egy tűzoltó-, vagy postásegyenruhát vagy gázálarcot, ősállatot varázsolhatnak, és zsírkőből amulettet faraghatnak.
Viseletbemutató után lovagi felszerelésbe bújhatnak, barokk és reformkori ruhában pózolhatnak, hennatetoválást készíthetnek és elsajátíthatják a korongozás fortélyait.
A kicsik résztvehetnek bányamanó-képzésen, rajzfilmfigurákat színezhetnek, gyöngyöt fűzhetnek, bűvésztrükköket tanulhatnak vagy éppen szalmát fonhatnak.”

Nem marad el a Az év múzeuma és Az év kiállítása díjak átadása sem.

A szombati zenei élményt az este 10-ig tartó utcabál zárja a ’80-as évek hangulatában.

A Tudássétányon a vállalkozó szellemű látogatók tesztelhetik tudásukat és ajándékokat nyerhetnek.

További információ a Múzeumok Majálisa 2019 hivatalos oldalán olvasható.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük