Pompázó magnóliák a Kámoni Arborétumban

A tavaszi napsugarak nemcsak a természet szépségeit csalogatják elő téli álmukból, bennünket embereket is a szabadba vonzanak. A legjobb tavaszi kirándulási célpontok az ország minden táján elérhető botanikus kertek és az arborétumok. A Szombathelyen található Kámoni Arborétumban tavasszal többször is érdemes kilátogat, hisz mindig más-más növények szépségében gyönyörködhetünk. Nézd meg, milyen csodálatosak a magnóliák a Kámoni Arborétumban!

magnóliák a Kámoni Arborétumban

Magnóliák a Kámoni Arborétumban

A Kámoni Arborétum évről évre szebb látványt nyújt. Ha már ott járunk érdemes a fejünk felé és a lábunk alá is tekinteni és felfedezni a 27 hektáros kert minden zugát.

magnóliák a Kámoni Arborétumban

magnóliák a Kámoni Arborétumban

Szombathely csónakázó tava és Kámoni Arborétum nem véletlenül népszerű a kikapcsolódásra várók körében. Az arborétum már februárban színes szépségekkel csalogat egy kis természetközeli kikapcsolódásra. Előszőr a hóvirágok, a tőzikék és a krókuszok jelennek meg és alkotnak színes virágszőnyeget.

magnóliák a Kámoni Arborétumban

A magnóliafák vagy ahogy gyakran hívják azokat, a liliomfák virágba borulására áprilisban számíthatunk. Magnóliából is szinte minden szint és fajtát megcsodálhatunk a kertben. Aki megelégszik egyetlen magnólia látványával, annak elég csupán Szombathely főtérére kimenni, hisz ott áll egy hatalmas példány, ami ingyen megtekinthető.

magnóliák a Kámoni Arborétumban

magnóliák a Kámoni Arborétumban

Ugyan a Kámoni Arborétum meglátogatásához belépőjegyet kell váltani, de az egyáltalán nem borsos árú, megéri a cserébe kapott kellemse kikapcsolódás és látvány.

magnóliák a Kámoni Arborétumban

Majd ezután szép lassan kinyílnak a rododendronok is. Bár csupán néhány kilométerre található a Jeli arborétum, ami hazánk legismertebb és legnagyobb rododendron állományának ad helyet, a Szombathelyre látogatók sem fognak csalódni.

magnóliák a Kámoni Arborétumban

Természetesen a kert őszi színpompáját is kár lenne kihagyni.

Nagyon köszönöm a csodás fotókat Lakatár Mari olvasómnak!

További olvasnivalók tavaszi arborétum látogatás témában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük