Így csodálható meg az ország legnagyobb karácsonyfája

Immár harmadik éve öltöztetik ünnepi díszbe az M0-s autóúton található Megyeri hidat. Már advent első vasárnapjától, 2023. december 3-tól zöldbe borult a híd két pilonja, december 17 és 27 között azonban még pompásábbá válik. A pilonok csúcsdíszt kapnak és a pilonok középső, üveges részén speciális díszfények jelennek meg, amivel el is készül az ország legnagyobb karácsonyfája.

Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágításban
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

100 méteres az ország legnagyobb karácsonyfája

„Immár harmadik éve változtatjuk az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá. 🎄 A nagy népszerűség miatt idén már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja. Sőt, az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmazunk majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát. ⭐️” – írja a Magyar Közút.

Tanácsok a Megyeri híd ünnepi fényeinek megtekentéséhez

A híd üzemeltetője tanácsokat is adott a fényárban úszó Megyeri híd biztonságos megtekintéséhez és lefotózásához.

„Ha szeretnéd élőben is megcsodálni ezt az attrakciót, kérjük, az alábbiakat vedd figyelembe ⤵️

🔸 Ha autóval mész át a hídon, semmiképpen se állj meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.
🔸 Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítsétek meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthattok a helyszínre.
🔸 Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjatok át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelezzük majd.
🔸 A dunakeszi mérnökségünk szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatunkon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Minden közlekedőnek békés, boldog karácsonyt és meghitt ünnepeket kívánunk! 🤗”

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük